Tre poäng är tre poäng

Tala om skillnader. Derby med allt vad det innebär i måndags med en enorm glädje, tillbaka i den allsvenska vardagen i kväll och ett tämligen sömnigt Malmö. Inte minst i inledningen av matchen där exempelvis Tim Heed agerade fruktansvärt svagt i egen zon och knappt rörde på benen. Redhawks blev också straffat, Pontus Sjögren släppte en ganska enkel puck via Tomas Larssons skott och hemmalaget fick jobba i uppförsbacke. Tack vare powerplay kom dock Malmö tillbaka och spetskompetensen där var det som avgjorde bataljen.

Tre powerplay-mål blev det till slut tal om samtidigt som det var stängt bakåt i boxplay. 4-1-viktorian gav tre poäng och tre poäng var kravet mot ett Tingsryd som ännu inte vunnit i årets allsvenska. Malmö har ändå skaffat sig lite arbetsro nu. Självförtroendet är starkt när det kommer till boxplay och strålande när det rör sig om powerplay. Däremot gäller det nu för Leif Strömberg att få ut mer utav 5-5-spelet. Eller är det så här "Strumpan" vill att Malmö ska spela i 5-5? Lite fler flygande anfall som på sikt kan ge utdelning hade varit välkommet. Inte minst för spelare som inte får utrymme i powerplay, tänker på Pathrik och Ponthus Westerholm, Lukas Ericsson samt Miroslav Lazo framförallt.

Största plusen i kväll ska J.D. Forrest, Alexander Barta, Tomas Kollar och Morten Green ha. Även Robin Alvarez, som åtminstone fick med sig en passningspoäng i kväll, blev bättre och bättre under matchens gång. Alvarez-Barta i boxplay fungerade ånyo alldeles utmärkt. Riktigt skönt par där. För övrigt gjorde Pontus Sjögren en riktigt fin prestation mellan stolparna på nytt. Det insläppta målet var lite typiskt "skitmål" för Sjögren att släppa in men hans säsongsinledning i stort är riktigt bra.

Vill egentligen bara påminna om en sak slutligen. Malmö Redhawks må ha en klart större spelarbudget än de flesta övriga lag. Vi har å andra sidan sexton nya spelare som ska spelas ihop till ett lag. Glöm inte bort det, när det ser lite halvknackigt ut på isen.

Allra sist så.
Under 4000 åskådare.
Det var faktiskt pinsamt efter segern i derbyt.

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Gösse

Jag håller inte med att under 4000 var pinsamt.

Sålänge inte redhawks bjuder till på hemma plan

utan bara gör det man måste kommer inte publiken.

Om man tycker om hockey som man får förutsätta att dom gör som går på matcher så vill man se att sitt lag bjuder till. Jag vill inte lägga ut kanske 200

för att se redhawks åka på en skrisko även om dom vinner. Det handlar inte bara att vinna man får bjuda till ialla fall på hemma plan

2011-09-29 @ 07:46:26
Postat av: Tysken

Du har fel Gösse, det handlar just "bara" om att vinna när man har tre matcher på fem dagar.. Första är ett bortaderby, andra är tabelljumbon hemma och den sista är seriens längsta bortamatch med två matcher i benen! Vilken match hade du bara gjort det nödvändigaste i? Jag vet mitt val iaf, och den vann vi med 4-1..



Mot tredje raka!!

2011-09-29 @ 13:17:53
Postat av: Gösse

Det är klart att jag inte menade att det är oviktigt om dom vinner eller ej. Det jag skrev om var publiken.

Det måste ligga i redhawks intresse att där kommer publik till hemma matcherna då tycker jag att dom med får bjuda till ialla fall på hemma matcherna anars kommer det inte någon publik.

Det såg man ju mot Tingsryd.

Det skrivs så mycket att nu måste malmö fansen ställa upp och komma på hemma matcherna men då får redhawks med ställa upp och bjuda på lite hockey

det gjorde man inte mot Tingsryd. Sen kan alla ha en dålig dag men man måste försöka.

2011-09-30 @ 15:07:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0