Sanslöst avgörande av Barta

Malmö Redhawks återhämtade sig på bästa sätt efter 2-6-chocken i lördags. Seger med 2-5 i Ängelholm mot ärkerivalen Rögle efter sent avgörande av Alexander Barta, som svarade för en sanslöst fin prestation i boxplay. Att det finns klasslirare i årets uppsättning av Redhawks behöver ingen tvivla på efter de inledande matcherna. Starkare individualister var egentligen skillnaden till slut mellan Skåne-lagen i kväll. Att Rögle har ett mer sammansvetsat lagspel finns det ingen anledning att diskutera ens, lägg därtill en kokande hemmahall.

Redhawks stod dock ändå upp bra på många sätt. Framförallt höll man sig kalla i rätt lägen och trodde på det man gjorde. Sen har Malmö självklart flyt i det här och möjligtvis något domslut med sig i mittperioden. Att RBK la för mycket energi på det rådde det inga tvivel om. Redan inför den tredje perioden gjorde huvudtränaren Björn Hellqvist bort sig genom att överfokusera på domarens insats. Hemmalaget fick ju dessutom all möjlig chans att plocka hem matchen genom tre raka numerära överlägen i tredje akten. 

Pontus Sjögren har inlett riktigt starkt med en nolla mot Bofors och nu bara två insläppta på 43 skott i derbyt. Som sagt, jag tror Pontus är underskattad i hockey-Sverige. Åtminstone på allsvensk nivå. Skillnaden mot Hannu Toivonen just nu är att Sjögren har ett större lugn i sitt spel, släpper färre returer och antagligen har ett större självförtroende. Sen tror jag att Södertälje-förvärvet trivs ypperligt med konkurrenssituationen, något som möjligtvis inte finländaren uppskattar lika mycket. 

Linus Klasen gjorde sina tre poäng, Tim Heed och Jesper Mattsson fixade 1+1 och Barta hade sitt drömmål. Jag skulle ändå vilja lyfta fram Ponthus Westerholm och Pathrik Westerholm som visade framfötterna rejält. Fick press på Rögle, fick fast pucken i offensiv zon och skapade bra lägen. Riktigt kul att tvillingarna nu får komma in i säsongen på allvar. Lite mer istid bör de allt ha framöver.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0