Revansch mot Hamburg i genrepet

Hemma igen efter en dags utflykt till Hamburg. Malmö Redhawks har spelat sin sista träningsmatch och vann den med 3-5 i en förort till Hamburg. Leif Strömbergs mannar hade stora problem i mittperioden men man kom tillbaka starkt i tredje och lyckades hålla undan till seger. Hamburg-matcherna har varit två riktigt fina genomkörare för Redhawks och att Malmö idag lyckades gå segrande ur den tuffa striden ger säkerligen en boost inför premiären i Mora nästa lördag.

Tänkte gå igenom spelare för spelare lite snabbt:

Pontus Sjögren var fullkomligt strålande, bortsett från ett mål (2-2) som han skänkte bort. Ett par frilägesräddningar och några sidledsförflyttningar som verkligen imponerade. Sjögren är redo för allvaret.

Daniel Josefsson hade en något tuffare dag. Händelserna i veckan har påverkat. Nog ändå skönt för Daniel att få en genomkörare innan seriepremiär. Tim Heed svarade för sin svagaste insats under försäsongen. Hade stora problem att komma till sin rätt när Hamburg stressade och satte press.  

J.D. Forrest klev fram och gjorde sin bästa träningsmatch. Riktigt bra. Framförallt i offensiven, där kraven på honom ska vara stora. Två passningspoäng och fin aktivitet. Alexander Ribbenstrand syntes inte lika mycket som tidigare men var okej i sin helhet. 

Robin Weihager blandade och gav. Hade ett par fina uppspel men hade också mindre lyckade situationer. Stefan Lassen agerade starkt i defensiven och gjorde precis det som han är här för. 
Emil Carnestad visade att han pallar trycket och spelade precis så som vi vant oss vid. Lite väl lite istid bara. 

Miroslav Lazo trampade mycket vatten som vanligt. Det finns inget som tyder på att han kommer vara en nyckelspelare till hösten i dagens läge. Kan ju ändras vid tävlingsmatchkaraktär men det ska mycket till, är min känsla. Ihop med Robert Carlsson och Linus Klasen utgjorde man en kedja som försökte komma igång men hade svårigheter med att få ordentligt tryck offensivt. Klasen höjde sig ändå en aning i tredje perioden, men utstrålar inte spelglädje och självförtroende i stora mått. 

Bästa formationen, som vanligt nuförtiden, var den med Robin Alvarez, Alexander Barta och Ivan Ciernik. Den har allt för att skapa oreda i motståndarnas försvarszon. Alvarez har två viktiga mål (3-3 och 3-4) och är i en ruskig form för stunden. Barta har växt undan för undan under försäsongen och går in som etta i rangordningen på centersidan. Ciernik fortsätter ånga på med sin storlek och styrka. 

Lukas Ericsson, Morten Green och Tomas Kollar gick lite upp och ner under matchen men såväl Ericsson som Kollar är klart mer delaktiga i spelet nu jämfört med i början av träningsmatchandet. Kollar fick igång lite produktion via ett mål och en assist. Känns som att denna trio varvar upp nu när det blir seriespel. 

Ponthus och Pathrik Westerholm kom åter i princip ingenstans. Det är stopp mot fysiskt tuffa motstånd. Tyvärr. Varken Ponthus eller Pathrik går in i serien med större självförtroende. Ett par bra byten kan säkerligen förändra läget. Frågan är emellertid om Strömbergs fokus på att förändra Westerholms ansvarsmodell kan spöka lite här. Tvillingarna behöver också få släppa loss lite, för offensiva är ju vad de är i första hand. Jesper Mattsson var för övrigt okej, rätt bra i powerplay. 

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0