Olsson rankar Allsvenskan: 6. Södertälje

Efter många år av kamp för att bibehålla sin elitseriestatus föll till slut, i sista omgången av Kvalserien, Södertälje ner i Allsvenskan. Fallet blev hårt, förändringarna stora. Det tog tid men till slut har SSK fått ihop ett ganska så intressant lagbygge. Kanske det mest svårbedömda i hela serien. Försäsongen har gått bra, vilket förvisso inte behöver betyda ett smack, men jag tar det ändå här som ett bevis på att årets SSK har kvaliteter nog för att vara med i toppen och tampas.

Att dra upp alla förluster blir en segdragen historia så i stället fokuserar vi på det Södertälje har här och nu. Bland spelare som stannat blir Mathias Månsson en stor profil. Aggressiviteten, inlevelsen och attityden blir väldigt viktig, inte minst för att inspirera övriga laget. Även Julian Jakobsen tror jag kommer kliva fram och kanske framförallt få igång sin produktion på svensk mark. Stefan Bemström har varit med förr och blir viktig med sin rutin i första hand.

Annars har nye tränaren Johan Strömwall såklart fått lyfta in en hel del nya ansikten. Det allra mest spännande är målvakten Julius Hudacek som mycket väl kan vara ett stort fynd för SSK. Det kan rentav vara så att slovaken är ett starkare namn än vad Södertälje hade i Elitserien förra säsongen, då Pontus Sjögren och Riku Helenius var burväktare i kringelstan. 

Överlag är min känsla att Södertälje kommer behöva bygga på att verkligen få ihop ett lag. Man har inte bäst individualister i serien, inte ens nära. Däremot kan det räcka långt som en lagmaskin. I det långa loppet tror jag dock att SSK får svårt att hävda sig i topp-3-diskussionen. Att Allsvenskan ser ut att kunna bli en väldigt jämn historia är emellertid något som är klart positivt för Tälje.

Södertälje 2011/2012
Målvakter: Julius Hudacek, Sebastian Idoff.
Backar: Stefan Bemström, Kurt Davis, Blaz Gregorc, Andreas Hjelm, Mikko Kalteva, Viktor Lööv, Fredrik Sonntag, Alexander Ytterell.
Forwards: Emil Billberg, Christofer Blid, Jonas Engström, Thom Flodqvist, Andreas Gröndahl, Julian Jakobsen, Ziga Jeglic, Alexander Lagerström, Tony Lagerström, Emil Lundberg, Mathias Månsson, Robert Sabolic.
Tränare: Johan Strömwall, Anders Sörensen.

Lagspelaren tillbaka
Efter tre säsonger i Mora är Tony Lagerström nu tillbaka i Södertälje. Lagerström är en riktig lagspelare, en kämpe som är hyfsad framåt men snäppet vassare i defensiven. Kan komma att betyda mycket för SSK, som trots sina bara 23 år har hyfsat med allsvensk rutin. Får nu lira med sin bror Alexander Lagerström, för övrigt.

Slovenska ungtuppar
Södertälje har förstärkt med ett par intressanta slovener som mycket väl kan bli spelare värda att hålla ett extra öga på till hösten. Ziga Jeglic och Robert Sabolic, 23 respektive 22 år, har en vana av att producera och också internationell erfarenhet.

1. Rögle
2.
3. Örebro
4. Leksand
5. Mora
6. Södertälje
7. 
8. Almtuna
9. Oskarshamn
10. Borås
11. 
12. Tingsryd
13. Troja/Ljungby
14.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0