Olsson rankar Allsvenskan: 3. Örebro

Förra säsongens stora succélag Örebro siktar på att befästa sin plats i toppen inför 2011/2012-säsongen. 2009/2010 kom Örebro tia som nykomling i Allsvenskan, det gångna året blev det tal om en tredjeplats och kvalserieäventyr. Det som framförallt formade ÖHK till ett topplag var den fruktade offensiven där profilen Conny Strömberg, målfarlige Johan Wiklander och andra poängstarka spelare som Pär Edblom, Henrik Löwdahl och Fredrik Orrsten utgjorde ett konstant hot. Dessutom fick Peter Andersson alltmer ordning på Örebros tidigare direkt svaga defensiv. 

Till hösten ska det bli ett ännu mer genuint topplag av Örebro och det finns mycket som pekar på att det ska bli så. Förvisso har skicklige backen Ryan Gunderson lämnat och Fredrik Orrsten klivit ner till Arboga men på plussidan talar vi om klart spännande varianter som Jared Aulin (Leksand), Emil Kåberg (Färjestad) och Matt Keith (Abbotsford). Dessutom har man en ny formering på målvaktssidan som blir både viktig och intressant att följa. Andro Michel har ingen betryggande statistik sen tidigare men har klar potential att växa. Nicklas Dahlberg däremot kommer från ett par år med begränsad speltid och utan att få det att stämma sedan succésäsongen 2008/2009 i Skellefteå. På allsvensk nivå borde Dahlberg ha mycket att bidra med. 

Annars är där en stark stomme kvar i Örebro. Det ser stabilt ut med tanke på den gångna säsongens prestationer. Och förhoppningsvis slipper man i år lägga energi på att Conny Strömberg ställer till det för laget med saker som sker utanför planen. Det finns ju självklart inga garantier men Strömberg är trots allt en väldigt central spelare i Örebros offensiva spel. Så det blir en av nycklarna till att ÖHK håller sig fast i toppen av tabellen. 

Örebro 2011/2012

Målvakter: Nicklas Dahlberg, Andro Michel.
Backar: Peter Andersson, Martin Filander, Andreas Frisk, Joel Johansson, Christoffer Norgren, Robin Olsson, Jens Skålberg, Stefan Warg.
Forwards: Johan Adolfsson, Jared Aulin, Henrik Björklund, Pär Edblom, Thomas Enström, Jonas Karlsson, Matt Keith, Emil Kåberg, Niklas Lihagen, Henrik Löwdahl, Jon Palmebjörk, Conny Strömberg, Marcus Weinstock, Johan Wiklander.
Tränare: Peter Andersson, Jens Gustavsson. 

Ledargestalten
En svårstoppad vinnarskalle som Henrik Löwdahl skulle alla lag må bra av att ha i sin uppställning. Löwdahl visar ofta vägen genom att få igång lagets offensiv, skapa målchanser samt producera. En spelare som verkligen "är" Örebro. 

Attitydspelaren
Det känns verkligen som att Örebro har fått nya dimensioner i sitt lag till i år. Värvningen av Emil Kåberg är kanske det bästa exemplet på det. Kåberg som länge har retat gallfeber på elitseriemotstånd för sitt Färjestad ska nu göra samma sak i Allsvenskan. Svårt att avgöra hur mycket 33-åringen kommer betyda men för att stå sig i konkurrensen i toppen är det knappast en nackdel att ha en spelare som kan stå upp när det hettar till. 

Måltjuven
En värvning som verkligen slog väl in den gångna säsongen var den från Oskarshamn hämtade forwarden Johan Wiklander. 22 mål i grundserien, nio i Kvalserien och lite mer än en poäng i snitt per match sett över hela säsongen. Wiklander har alla verktyg för att vara en stor poängmakare på allsvensk nivå. Allt talar för att han är det i höst också.

1. Rögle
2.
3. Örebro
4. Leksand
5. Mora
6.
7. 
8. Almtuna
9. Oskarshamn
10. Borås
11.
12.
13. Troja/Ljungby
14.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0