Olsson rankar Allsvenskan: 12. Tingsryd

Malmö Redhawks var troligen den mest röriga klubben förra säsongen med olika incidenter och svaga prestationer. Största utmanaren till den mindre smickrande utnämningen var definitivt Tingsryd. Med tre olika tränare och underpresterande spelare höll man sig precis kvar i Allsvenskan via kval. Nu tar man ny sats och satsar vidare på Kirunasonen Joakim Fagervall som tränare. På spelarsidan har en hel del förändrats och frågan är vad TAIF kommer få ut av det i det långa loppet.

Bland nya spelare in kittlar Växjö-förvärven Dustin Johner och David Laudius mest. Johner borde kunna bidra riktigt mycket med sin fart och sitt spelsinne. Att TAIF i år dessutom har tagit in en stark målvakt från första nedsläpp bör vara en avgörande faktor för att klubben inte hamnar i Kvalserien till våren. Michal Zajkowski hade förvisso upp- och nergångar i Örebro den gångna säsongen men är ändå en klart respektabel keeper i Allsvenskan och när han är på topp kan han ställa till det rejält för övriga lag.

På backsidan är Philip Hersby ett intressant nytt ämne. Har internationell rutin och är en värvning som borde slå väl ut i andradivisionen. Annars vill det till att rutinerade Tom Koivisto bidrar varje kväll då hans offensiva kvaliteter är utav hög allsvensk klass.
Överlag ser det hyfsat ut för Tingsryd. Slår de nordamerikanska värvningarna - Sean McMonagle, Chris Higgins, Joe Pereira - väl in så  kan laget avancera i tabellen ett par hack men det borde inte behöva bli kvalspel nästa vår.

Tingsryd 2011/2012
Målvakter: Johan Salomonsson, Michal Zajkowski.
Backar: Christoffer Björklund, Christopher From Björk, Philip Hersby, Robin Jacobsson, Tom Koivisto, Sean McMonagle, Robin Olsson, Linus Olsson.
Forwards: Henrik Bankelius, Chris Higgins, Dustin Johner, Jari Kauppila, Johan Lagemyr, Tomas Larsson, David Laudius, Markus Molin, Sebastian Nykvist, Jesper Olsson, Sebastian Ottosson, Filip Owesson, Joe Pereira, Victor Rollin-Carlsson, Simon Stark.
Tränare: Joakim Fagervall, Björn Nord.

Given nyckelspelare
En målvakt är självklart alltid en nyckelspelare men frågan är om inte Michal Zajkowskis betydelse för TAIF:s resultat det kommande året blir extra viktig. Förra året fick inte Tingsryd lugn och ro på målvaktssidan och man hittade helt enkelt inte en given etta som höll tillräckligt hög klass. Zajkowski har kapacitet nog för att inge lugn i de småländska skogarna.

Finsk rutin
Inte bara tidigare nämnda Tom Koivisto blir en nyckelspelare. Landsmannen Jari Kauppila måste också hitta sin roll från första nedsläpp och bidra i produktionen. 37-åringarna har fina karriärer bakom sig och måste nu på upploppet hitta inspirationen för att hjälpa TAIF till att bli ett etablerat allsvenskt lag.

Mer att hämta?
Tomas Larsson hamnade onekligen i ett fack hos Malmö. Peo Larssons favorit skulle stå upp för laget och alltid "in i gröten". Tingsryd vill troligen också ha en forward som står upp för mer spelskickliga varianter men frågan är om Tomas kan få ut mer utav sin spelstil i ett förväntat sämre lag? Kanske kan han visa varför han var juniorlandslagsman för ett par år sedan.

1. Rögle
2.
3. Örebro
4. Leksand
5. Mora
6.
7. 
8. Almtuna
9. Oskarshamn
10. Borås
11. 
12. Tingsryd
13. Troja/Ljungby
14.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0