Olsson rankar Allsvenskan: 11. Bofors

Säsongen 2009/2010 var en framgångsrik säsong för Bofors med playoff-spel framåt vårkanten. Det gångna året lyckades Sam Hallams mannar inte återupprepa bedriften utan föll tillbaka till att vara ett mittenlag igen. Framförallt hade man stora problem att knipa segrar på bortais och utöver gedigna spelare som Kristoffer Näslund och Fredrik Höggren var det alltför få som var med och producerade. Förändring på målvaktssidan var också en nödvändighet efter många års satsande på Micael Andersson och sista två åren Andro Michel

Bofors ser inför hösten inte på något sätt starkare ut på pappret jämfört med förra säsongen. Just förändringarna på målvaktsposterna är det klart mest intressanta och anmärkningsvärda. Det blir spännande att följa Daniel Bellissimo, som vaktat Italiens mål i ett par år nu. Statistiken i den inhemska ligan i Italien ser klart godkänd ut. Kan BIK ha införskaffat en matchvinnare här? Om så är fallet är mycket vunnet inför den tuffa säsong som väntar. 

Annars blir det för tidigare nämnda Näslund, Höggren samt Linus Persson, Tobias Thermell och Daniel Wessner att dra ett tungt lass. Det känns ändå som att Bofors står lite stilla i förbättrande av laget om vi ser till övriga lag i serien, där alltfler förbättrar sig och rustar.  

Bofors 2011/2012

Målvakter: Daniel Bellissimo, Andreas Ollikainen.
Backar: Niklas Arell, Robert Bergh, Christian Carlsson, Kasper Jensen, David Lidström, Mattias Nilsson, Martin Thelander.
Forwards: Carl Berglund, Adam Björklund, Fredrik Höggren, Björn Kindahl, Johan Nilsson, Marcus Nilsson, Kristofer Näslund, Linus Persson, Eetu Qvist, Martin Sandgren, Tobias Thermell, Daniel Wessner, Alexander Wiklund.
Tränare: Sam Hallam, Mikael Heiche.

Ny chans
Efter bara ett år i Norge med spel i Rosenborg är Niklas Arell tillbaka i svensk hockey för spel i Allsvenskan. Arell släpptes fram under "Babyhawks"-perioden i Malmö och fick göra ett par matcher från start. Nu får han en ordentlig chans att etablera sig i Bofors. Ska bli spännande att se om 20-åringen tar möjligheten. 

Pålitlig poängplockare
Efter att ha haft svårt att övertyga i såväl Leksand som Rögle har Linus Persson onekligen hittat rätt i Bofors och är nu uppe i tre säsonger på raken med fin poängutdelning. Visserligen bara sju mål förra säsongen, men en poängrad på 34-39-35 imponerar. Lever mycket på sitt spelsinne, viktig för Bofors powerplay.

Finsk playmaker
Från Björklöven hämtade Bofors spelskicklige finländaren Eetu Qvist. Bitvis fick man fram hans kapacitet i offensiven förra säsongen, men sett till tidigare års prestationer borde där finnas ännu mer att ta av. Qvist snittade trots allt en poäng per match i Oskarshamn då han kom till Sverige. 

1. Rögle
2. Malmö
3. Örebro
4. Leksand
5. Mora
6. Södertälje
7.
8. Almtuna
9. Oskarshamn
10. Borås
11. Bofors
12. Tingsryd
13. Troja/Ljungby
14. Sundsvall

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0