Kung Carls sköna revansch

I väntan på att Malmö Redhawks ska ställas mot nya motståndare, närmast i form av Västerås på lördag, så vänds blickarna mot våra konkurrenter samt mot Elitserien. Tre matcher har spelats denna tisdagskväll och jag finner faktiskt samtliga tre matcher intressanta.

 

Om vi börjar med HockeyAllsvenskan och matchen mellan Södertälje och Sundsvall så konstateras snabbt att SSK ”bara” vann med uddamålet, 2-1. Förvisso vann det forna Elitserielaget skotten stort, 36-20, men det är knappast en seger som imponerar. Förvisso spelar det mindre roll. Laget står nu på sex poäng, precis som Malmö Redhawks.

 

Med blicken vänd mot Elitserien så gläds jag sannerligen med Carl Söderberg. Han har fått ta mycket skit under de senaste säsongerna, men ser ut att ge alla sina belackare svar på tal – och det med besked. På sina tre första Elitseriematcher för Linköping har han svarat för tre mål och två assist, något som gör att han återfinns högt upp i poängligan. I dag var det dessutom han som sänkte HV 71 i ”E4-derbyt”. Hans LHC såg länge ut att gå mot förlust, men i slutperioden klev Carl fram två gånger om och sköt två mål – båda i powerplay. Med fem minuter kvar kvitterade han matchen och med knappt tre minuter kvar på matchuret prickade han in det matchavgörande målet.

 

Just den matchen hamnade dock lite i skymundan i dag. Större delen av alla blickar riktades mot dagens ”riktiga” derbyt, det i Stockholm, mellan Djurgården och AIK. Där var det hemmalaget för kvällen, Djurgården, som gick segrande ur bataljen inför en fullsatt Globen. Gårdarna vann med 4-2 sedan Kristoffer Ottosson spikat slutresultatet i tom bur.

 

I morgon väntar fem nya allsvenska matcher. Hetast? Matchen mellan de två topptippade lagen, Leksand och Örebro, som utspelar sig i Tegera Arena. En match som för övrigt också sänds i Viasat Hockey.

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: david

Ville bara säga att denna bloggen håller riktigt bra klass! Skönt att ha en till bra sida att läsa, (Kenta Jönsson och Mrmadhawks).

2011-09-20 @ 22:35:12
Postat av: Winnberg

Tack för de värmande orden. Att vi nu börjar få upp vårt läsarantal gör dessutom att det blir ännu roligare att skriva, något som förhoppningsvis leder till fler och mer kvalitativa texter.

2011-09-20 @ 23:16:36
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: gylle

Ja absolut, rigtig god blogg! og stort Kong Carl "kører med klatten" :)

2011-09-21 @ 10:25:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0