J20 imponerade stort på mig

Jag tog ett litet snack med Roger Öhman inför kvällens J20-premiär och det märktes tydligt på honom att han var osäker på hur pass slagkraftigt hans manskap kommer att vara under denna säsong. Det började också lite taffligt och kanske även nervöst, men ju längre matchen led desto mer imponerade småpågarna.

 

Att ett oprövat Redhawks skulle förmå att föra matchen mot ett topptippat lag som HV 71 imponerar verkligen på mig. Okej, vi ska inte glömma det faktum att laget var spetsat med såväl Emil Carnestad som Pontus Westerholm och Roger Ohlsson. Särskilt den sistnämnde gjorde ett stort avtryck ute på isen och visade verkligen prov på att han är en A-lagsspelare.

 

Om vi ser till de renodlade juniorspelarna då, vilka glänste bland dessa? Kedjan med Sebastian Vidmar, André Burakovsky och Joel Kellman fortsätter att vara lagets främsta. Fart, finess och målfarlighet, även om produktion uteblev denna afton. Viktor Holmkvist kommer att vara nyttig och är en ledare i laget. Nicolai Meyer har all potential som krävs för att blomma ut på allvar i år. Kreativ som få andra. Och Scott Nordh är en back som faller mig i smaken, inte minst det faktum att han är hård som ett granitblock när han kliver in i närkamperna.

 

Matchen vann de småländska gästerna efter straffläggning. Ett resultat som inte alls speglade matchbilden. För under åtminstone två perioder dominerade Redhawks fullständigt. Med lite flyt hade Malmö vunnit matchen med två, tre puckar, men det grinade emot i dag. Tar laget med sig detta spel till fortsättningen av serien kommer det trots kvällens poängförlust att bli en ny, rolig säsong för J20.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0