Ett nytt försök vore lägligt på Björn

Jag vill än en gång poängtera att vi bara är inne på försäsong. Det kommer hända saker när väl allvaret, alltså seriespelet, drar igång. Vi har dock kunnat se hur en del forwards presterat mindre bra under första halvan av träningsmatchandet. Som jag nämnt tidigare har Lukas Ericsson, Tomas Kollar och Miroslav Lazo inte imponerat och där finns anledning till oro här. På marknaden har åter Björn Svensson blivit ledig och för mig är detta en riktigt skön spelartyp som skulle kunna sätta rejäl press på den nämnda trion. Svensson hade troligen gått in på två kedjor i Redhawks idag och min känsla säger att Allsvenskan som serie hade passat Björns spelstil väldigt väl. 

Enligt Kent Jönssons blogg, Inside Redhawks, så är det dock Tyskland som verkar vara huvudspåret alltjämt. Pappa Gunnar Svensson berättar att man jobbar mot andra klubbar i samma land som söker forwards. Ska bli intressant att se hur det utvecklar sig. Det verkar onekligen vara en allt trögare marknad för spelarna nuförtiden. För Redhawks hade det även varit kul att ha ytterligare en betydelsefull spelare som är från just Malmö (moderklubben). 

Med Björn i laget hade formationerna kunnat se ut på följande sätt:
Linus Klasen - Robert Carlsson - Björn Svensson
Ivan Ciernik - Alexander Barta - Robin Alvarez
Tomas Kollar - Morten Green - Miroslav Lazo
Pathrik Westerholm - Jesper Mattsson - Ponthus Westerholm
Roger Ohlsson - Lukas Ericsson 

Vilken press på att prestera det hade varit. Dessutom skulle Stefan Nyman skaffa sig ett läge där han har råd att släppa iväg en eventuell misslyckad värvning. För med så pass många nya kan vi ju faktiskt inte förvänta oss att alla värvningar går så bra som förväntat. 

En annan aspekt att väga in är dock vad det gör med lagharmonin och kemin som man är ute efter att skapa. Det är väl egentligen det mest känsliga i sammanhanget.
Vad tycker ni läsare? Rätt läge att ta in ytterligare spelare eller läge att avvakta? 

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Hagbard

Hade gärna sett Björn Svensson i laget, känns som han hade passat in i Nymans/Strumpans/Taavolas hockey- filosofi.

2011-09-01 @ 18:37:32
Postat av: svennis

Skall vi ta in en spelare så är det bästa läget nu innan hela laget hade satt sig. Ta in spelare under säsongen kan vara förödande för gruppsammanhållningen.

2011-09-01 @ 20:41:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0