Dagen efter premiären: Spelarkritik

Då har jag fått välbehövlig sömn efter en lång resa upp till Mora och tillbaka. Ska försöka gå in lite djupare på spelare för spelare insatsmässigt mot MIK. Det var en premiär med en del spända spelare i Malmö, enligt mig. Ansiktsuttrycken gav åtminstone bitvis det intrycket. Sen är inte premiären en värdig kvalitetsmätare med tanke på hur mycket Robin Alvarez tackling påverkade resten av matchen. Malmö-spelarna fick förändra sitt fokus, ta det lite lugnare i närkampssituationerna, hålla ögonen på hur Mora agerade mot #10 för att nämna några exempel.

Spelare för spelare så.

Målvakt

Hannu Toivonen hade framförallt en matchavgörande räddning som var fantastisk. Överlag en klart okej premiärmatch, inte strålande dock. Tämligen chanslös på samtliga mål, där Moras tredje fullträff såg underlig ut.

1:a femman

Daniel Josefsson var inte den ledare jag förväntar mig. Kan mer, men ändå godkänd. Skulle vilja se Daniel fylla på ännu mer i anfallen genom sin skridskostyrka.

Tim Heed blev säsongens förste målskytt och var bra offensivt, defensivt behövs lite större noggrannhet.

Linus Klasen gjorde tre assist. Det i sig borde grundlägga ett starkt betyg, men Linus var knappast någon dominant kraft där ute. Samtidigt är det kanske dags att inse att Linus kommer tas extra hårt av motståndarna. Det kommer inte alltid bli lätt för honom att få utrymme för sin arsenal.

Robert Carlsson var den arbetsmässigt bäste spelaren i Redhawks. Gjorde ett stort jobb i boxplay och tog ansvar. Visade vilken erfarenhet han har av liknande matcher.

Miroslav Lazo blev bänkad efter en period. Det hände helt enkelt inget, varken för honom eller förstakedjan. Då var det givet att plocka bort energispelaren.

2:a femman

J.D. Forrest stack inte ut men gjorde en stabil insats. Vill gärna se honom i fler powerplay-situationer framöver.

Alexander Ribbenstrand kommer allt närmare titeln "viktigaste back för defensiven". Han gjorde stor nytta framför eget mål och har fin rörlighet i spelet.

Robin Alvarez inledde bra men efter tacklingen förändrades läget. Det har jag varit inne på tidigare och mer än så går inte att lyfta fram. Förhoppningsvis studsar Robin nu tillbaka till Bofors-bataljen.

Alexander Barta var i konkurrens med Jesper Mattsson och Robert Carlsson bäst i laget. Centrarna betydde överlag mycket i det böljande spelet, dock var det bara Barta som var godkänd när det kommer till tekningar. 3-3-målet var ett smakprov på tyskens höga klass.

Ivan Ciernik hade en rätt tung afton. Hade svårt med tempot bitvis, fick inte ut särskilt mycket av sin storlek. Här krävs bättring till nästa match.

3:e femman

Stefan Lassen var överlag en positiv injektion i laget. Var till stor nytta i defensiven och fick avgöra matchen med ett slumpskott. Bortgjord på 2-2-målet, men det började å andra sidan högre upp i banan med att backpartnern gick bort sig.

Robin Weihager har så svårt med att vara konsekvent i sina ageranden. Kan ta riktigt bra initiativ för att sen gå bort sig eller slarvpassa. Insatsen mot Mora borde ge Emil Carnestad chansen mot Bofors - i en sund konkurrensvärld vill säga.

Tomas Kollar gjorde sitt dagsverk. Bra energi, ville lägga näsan i blöt. Det ser allt bättre ut hos energispelaren.

Morten Green hade en något svagare premiärmatch än vad jag hade förhoppningar på. Förlorade för många tekningar, var inne på ett par baklängesmål. Kan bättre sammanfattningsvis.

Lukas Ericsson kommer mer och mer precis som kedjekamraten Kollar. Klättrade längs sargen ett par gånger och vann de situationerna. Framspelningen till Jesper Mattssons 1-2-mål var ett riktigt starkt förarbete. Bra säsongsdebut.

4:e kedjan

Roger Ohlsson började intensivt och bra. Är på väg uppåt i form, helt klart. Bänkades dock efter en period. Tyvärr.

Jesper Mattsson var riktigt bra. 1+2 i poängutdelning och utmärkt delaktighet i spelet. Slog avgörande pass och såg ut att trivas fint oavsett kedjetillhörighet. Började som center i fjärdekedjan för att sedan gå över som ytterforward i förstakedjan.  

Pathrik Westerholm inledde matchen, precis som Ohlsson, intensivt. Bänkades likaså efter en period. Tyvärr.

Emil Carnestad och Ponthus Westerholm spelade inte alls.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Jussiforever

Vill tacka för intressant läsning!

2011-09-18 @ 19:17:52
Postat av: svennis

Får hålla med föregående talare.

2011-09-18 @ 21:45:39
Postat av: charlie

Skäms lite att man missar denna blogg, alltid nåtintressant att läsa.



Blir Lazo först att bli avvinkad från Malmö?

2011-09-18 @ 21:53:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0