Vilken revansch, Toivonen

Malmö fortsätter på vinnarspåret och plockade i kväll tre nya imponerande poäng uppe i Leksand. Inte helt oväntat fick Hannu Toivonen chans mellan stolparna efter att ha varit bänkad tre matcher på raken. En chans han tog på allra bästa sätt. Vilken revansch från Toivonens sida. De högkvalitativa räddningarna i denna match kan räknas på upp mot två händer. Fantastiskt. Det var detta målvaktsspel som finländaren stod för i ett par matcher under försäsongen.

Annars måste fjärdekedjan med Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm och Roger Olsson lyftas fram. Härlig snurr, underbar press och enormt engagemang i varje byte. Utdelning blev det också, men de "enkla" målen kom också tack vare ett oerhört noggrannt och hårt jobb över hela isen. Det var ingen slump. Alls.
Redhawks vann matchen tack vare just bredden i laget samt ett målvaktsspel som var klart mycket säkrare.

Det var många bra arbetsinsatser i övrigt hos Malmö. Tänker på framförallt Robin Alvarez men även Alexander Barta, exempelvis då i boxplay. Tomas Kollar framför motståndarkassen gjorde stor nytta, Lukas Ericsson rev och slet, Morten Green tog kampen. Daniel Josefsson tog stort ansvar. Ja, det går att nämna många spelare i en sån här laginsats.

Spelmässigt var det för laget ett steg framåt efter mindre imponerande insatser på slutet, segrarna till trots. Visst skapade Leksand mycket, i synnerhet mot slutet, men det ska ett lag av Leksands kaliber kunna göra. Det är ju trots allt så att vi har motståndare som gör saker bra också.

Malmö har onekligen fått en drömstart på säsongen. Ett så pass nytt, ihopplockat lag har levererat treor mot Mora, Rögle och Leksand på bortais. Hatten av för Leif Strömberg och övriga ledarteamet där.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0