Var håller de hus i dag?

Jag tänkte så här på söndagskvällen titta närmare på vad några av de senaste säsongernas Malmöspelare har för sig i dag. Vilka gör succé och vilka har det något tyngre?

 

Patrik Hersley

Klubb: MODO

Kommentar: Flytten till Ångermanland, MODO och Elitserien blev nog inte alls vad Patrik hade hoppats på. Långt ner i hierarkin och tom korttidsutlånad till Sundsvall. Trots att han har styrkan i det offensiva spelet står han på noll poäng hittills – i såväl Elitserien som HockeyAllsvenskan.

Saknad i Malmö? Inte ens nästan enligt mitt sett att se på saken.

 

Zebastian Ilestedt

Klubb: Kallinge/Ronneby

Kommentar: Var aldrig någon ordinarie A-lagsspelare i Malmö Redhawks, men en skicklig lirare på J20-nivå. Karlskronasonen flyttade inför den här säsongen hem till Blekinge och är nu en tongivande spelare i KRIF, där han i dag förresten sköt ett mål i segern mot Olofström.

Saknad i Malmö? Nej. Spel i Division I är helt rätt för förstaårssenioren.

 

Nichlas Hardt

Klubb: Jokerit

Kommentar: Den store publikfavoriten från de senaste säsongerna var troligtvis Malmö Redhawks tyngsta spelarförlust inför årets säsong. Sedan flytten till Finland har han nästintill snittat en poäng per match, men är nu borta med en ”lower body injury”.

Saknad i Malmö? Absolut! En spelare med Hardts inställning och kompetens växer inte på träd.

 

Carl Söderberg

Klubb: Linköping

Kommentar: Kung Carl har tagit Elitserien med storm och gjort succé i LHC. Han har bevisat att han är en av landets frästa lirare. Dessvärre har framfarten stoppats upp av en handskada som nu håller honom borta från spel. Hade troligtvis varit given i Tre Kronors trupp till Karjala Tournament annars.

Saknad i Malmö? Ja, det tycker jag nog. Men skilsmässan, eller ”pausen” i relationen, var en nödvändighet.

 

Anton Blomqvist

Klubb: Springfield Falcons

Kommentar: Den storväxte backen lämnade Malmö för AHL-spel i slutet av förra säsongen. Vad jag förstod så gjorde han bra ifrån sig ”over there”, men hittills i år verkar han ha matchats sparsamt.

Saknad i Malmö? Nej. En back som skulle kunna vara bra, men han saknar ett par viktiga detaljer i sitt spel.

 

Jan Urbas

Klubb: Växjö Lakers

Kommentar: Skadehelvetet fortsätter för ”Ubbe”. Slovenen har bara hunnit med två Elitseriematcher och nu håller axeln åter honom borta från spel. Med tanke på tidigare konvalescenstid för just Urbas finns risk att det blir en längre vila. Men han kommer säkert tillbaka till matchandet innan en svensk gjort mål för Växjö.

Saknad i Malmö: Ja. Jag är ett stort fan av Urbas och hade gärna sett honom kvar i klubben. Skadorna till trots.

 

Marcus Olsson

Klubb: Jesenice

Kommentar: Det blev aldrig något spel i norska Frisk Asker, där Marcus Olsson hade tänkt spendera den innevarande säsongen. Ekonomiska bekymmer för klubben gjorde att han istället hamnade i slovenska Jesenice, som håller till i den österrikiska ligan. Där har Olsson producerat rejält med poäng och snittar faktiskt mer än en poäng per match.

Saknad i Malmö? Nej. Han stod stilla i utvecklingen och hade en väldigt svag fjolårssäsong.

 

Det här var ett urval av spelare som representerat Malmö Redhawks under den senaste säsongen. Det är möjligt att detta kan bli ett återkommande inslag, men det kommer i så fall att ske med oregelbundna mellanrum.

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Mr. Strangelove

Hej Christian, Eftersom jag tillhör Facebook-vägrarna så postar jag här vad jag annars skulle gjort via privat mail.



Vi sågs ju som hastigast imorse så jag tänkte ge dig länk till Kallinge-Helsingborg -sammandrag. Gillar speciellt hur Zebbe gör bort backen i mittzon för att sedan resolut bara stänka in den ;). Victors första backhandmål sitter också där det ska.



Har i alla fall följt dem sedan start och sett en del matcher. Ett lag som Patrik Küft och Mikael Johansson plockat ihop (inte många av div 2 fick stanna) med en stor del hungriga ungtuppar från olika klubbar. De har hitills bara växt och spelar skitkul, snabb och effektiv hockey. Ett nöje att se. Och vilken j-a klack de har! :)



Ha det bra. Vi ses väl på Lunds gator..



Hälsar

Micke



Håll till godo:

http://www.youtube.com/user/KRIFHockey1974

2011-10-31 @ 20:08:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0