Trycket på ledarteamet ökar

Malmö Redhawks värvade i dag, precis som väntat, Dragan Umicevic från Frölunda. En redan stark forwardsbesättning har därmed blivit ännu bredare men framförallt vassare. Umicevic tillför offensiv spetskompetens och kan mycket väl bli lagets främste forward om utvecklingen vill sig väl under vintern. Säsongen 2009/2010 vann Dragan Färjestads interna poängliga med 36 pinnar på 55 elitseriematcher. Säsongen dessförinnan avslutade han med 19 poäng på tio kvalseriematcher för Södertälje. Att kapaciteten är riktigt stor, behöver inte betvivlas.

En värvning av Umicevic utökar Södertälje-kolonin i Malmö Redhawks. SSK-fansen kokar på nytt och det råder inga tvivel om att detta lyfts fram på de flesta håll och kanter i hockey-Sverige, som sig bör, får jag faktiskt säga. Det är en naturlig reaktion. Just den här SSK-biten tycker jag vi kan titta närmare på framöver. Framförallt när det drar ihop sig att möta Tälje, såväl hemma som borta. Matchen i AXA Sports Center kommer ju bli galen. Linus Klasen, Dragan Umicevic, Pontus Sjögren, Stefan Nyman och de övriga kommer få utstå både det ena och det andra där uppe. En match väl värd att se för alla, tror jag.

Att Umicevic nu kliver in i truppen gör att trycket på ledarteamet med Leif Strömberg, Ulf Taavola och Stefan Nyman ökar. Ännu en individualist som ska passa med övriga. Och med plötsligt nio backar och fjorton forwards i truppen blir det extra viktigt att hålla uppe stämningen. Som det verkar kan det bli tal om att, utöver backarna Emil Carnestad och Tero Konttinen, Lukas Ericsson och Miroslav Lazo hamnar på bänken alternativt läktaren. Vem hade trott det i somras?

MrMadhawk.se berättar att Umicevic går in i en kedja med Alexander Barta och Ivan Ciernik. Det innebär samtidigt att vi kan få en fjärdekedja med Robin Alvarez, Morten Green och Tomas Kollar. Rätt skapligt, får sägas.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0