Tålamod är fortsatt nyckelordet

Dagen efter förlusten mot Troja/Ljungby känns det fortsatt väldigt onödigt att Malmö åkte på säsongens andra nederlag. Med rätt inställning från första nedsläpp hade matchen artat sig på ett helt annat sätt. Det duger dock inte att spekulera och tänka i de termerna. Jobbet måste göras och det trodde jag att Leif Strömberg, Ulf Taavola och Stefan Nyman skulle vara bättre på att nå fram med. Det var risigt mot Sundsvall förra fredagen igen och att sen följa upp det med en ny risig insats mot ett lag som på det berömda pappret är ett par snäpp sämre än Malmö i Troja måste ses som en väckarklocka och framförallt oacceptabelt inför framtiden.

Nåväl, det svänger fort i ishockeyn och det är inte lönt att dra till överreaktioner. Malmö har fortfarande inlett serien bra och har en viss arbetsro tack vare de inspelade poängen. Jag tycker dock det allra viktigaste nu är att få fart på spelet ytterligare, växa i 5-5-spelet och skapa fler högkvalitativa chanser vid sidan av powerplay-lägena. Jag vidhåller att det är centralt att få igång produktionen på olika håll och kanter. Få det att lossna. Se bara på Linus Klasen som får rejäla självförtroende-boostar av att få göra mål. Pressen släpper lite. Och att just få upp det offensiva självförtroendet är viktigt för Ivan Ciernik, Robin Alvarez, Lukas Ericsson och Morten Green för att nämna några.

Jag hoppas annars att Jesper Mattsson är på gång tillbaka snarast. Det behövs både för powerplay och även för att lugna ner laget i stort. Mattsson har förmågan att göra rätt avvägningar när det kommer till att hålla pucken inom laget via pass hem till back respektive gå framåt och försöka etablera tryck fort med kedjekamrater. Den rutinen har saknats sen #21 försvann med hjärnskakning.

Oskarshamn väntar nu på hemmais på måndag. Väldigt viktigt att studsa tillbaka och verkligen prestera i arenan inför hemmafansen. IKO har gått mycket upp och ner under säsongsinledningen. Man kan definitivt störa topplagen, vilket främst har gjorts på hemmaplan. Trenden på slutet är dock ganska svag, en seger på de fyra senaste. Redhawks kommer framförallt få se upp med "släkten är värst"-syndromet. Nicklas Jadeland har varit riktigt bra hittills medan Andreas Valdix har haft svårt att komma loss. I mål hittar vi Alexander Bengtsson.

Jag känner mig något tjatig på slutet kring ett par punkter, men jag vill ånyo lyfta fram att tålamod är nyckelordet i år. Det går inte att döma laget för hårt för enstaka matcher. Med så många nya spelare kommer det att gå upp och ner i spelet och sen tar det tid att bygga upp en gemenskap och stolthet för klubbens färger.  

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Underkänt

Kvittar med "manintevinnerallamatcherpåensäsong"-snack, tight spelschema och allt vad det heter. Direkt uselt att åka upp och förlora mot lilla ljungby. Blir nästan lite rädd.

2011-10-08 @ 09:14:18
Postat av: Gösse

Men man kan begära att dom försöker ialla fall.

2011-10-08 @ 10:01:14
Postat av: Olsson

Klart att det inte är bra någonstans. Tajt spelschema kan man ju absolut inte skylla på med tanke på att det bara var två matcher denna vecka. Å andra sidan, laget har en del att lära och på nått sätt måste vi fans hitta acceptans för att det kommer ta tid att bygga ihop. Det är inte nu man ska vara som bäst, även om det gäller att plocka sina poäng och åtminstone se en positiv utveckling i spelet och insatserna. Det är lite upp och ner just nu med Malmö, men det är för tidigt att gå igång på ett så pass nytt lagbygge.

2011-10-08 @ 10:03:38
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Johan

Kloka ord som alltid Olsson.

2011-10-08 @ 12:23:24
Postat av: Underkänt

Agree!

2011-10-09 @ 11:06:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0