Positivt med matchvila

I och med att Jean-Luc Grand-Pierre och Dragan Umicevic förstärkt Malmö har ett väldigt nykomponerat lag blivit ännu mer förnyat. Jag tror det är enormt viktigt nu att laget får landa, svetsas samman och hitta ett spel samt hitta roller som fungerar. Jag tror det var Johan Tornberg som frågade Leif Strömberg efter Örebro-matchen huruvida spelarna ställde krav på varandra att gå ut och prestera, från start. "Det är en bra fråga", var "Strumpans" svar. Ett svar som egentligen sa allt utan att han faktiskt sa något djupare.

Är det då så konstigt? Lagharmonin måste ju ha fått sig en törn av att truppen fylls på konstant. En spelare som Emil Carnestad kanske inte är nöjd, men har i alla fall ett J20-lag att vända sig till för att få välbehövlig istid. Men utfryste Tero Konttinen? Petade Robin Weihager? Från start bänkade Lukas Ericsson? Till och med assisterande lagkaptenen Robin Alvarez började Örebro-bataljen sittandes. Vad skickar det för signaler? Jag saknar sportchef Stefan Nymans plan just på andra sidan av myntet. Att värva spelare är enkelt när man har ekonomiska muskler, men hur löses allt praktiskt? Vem ska få lämna och vart ska de ta vägen? Laget hade inför Örebro-förlusten haft en fin inledning på säsongen, men med ett nytt bottennapp där det blev tal om sex insläppta - precis som mot Västerås i omgång tre - och lite frågetecken kring inställningsbiten, då finns där plötsligt problem i stället för arbetsro.

Vi hör tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm öppet tala om att det inte tävlas på lika villkor och jag är beredd att hålla med till viss del. Som sagt, Nyman och Leif Strömberg har saker och ting att klura ut nu. Det måste finnas en plan. En utstakad väg och det omgående. Därför tror jag det är väldigt nyttigt att det är matchvila mellan fredag kväll och onsdag kväll. Dessutom väntar tre raka hemmamatcher. Ta itu med de bekymmer som uppkommit på en gång och hitta rätt väg igen.

För den kritik som nu kommer fram från experter som Andreas Johansson på Viasat och Leif Boork på Expressen känns inte helt nyanserad. Att Malmö exempelvis skulle ha en medioker backuppsättning för Allsvenskan, som Johansson drog till med i fredagskvällens sändning, känns som ett klart övertramp.

En sak är i alla fall säker. Det blir en intressant höst att följa Malmö. Onekligen.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0