Örebro först till tio

Så blev då Örebro första laget i HockeyAllsvenskan att nå tio segrar efter ordinarie matchtid. I kväll besegrade ”kexen” Södertälje hemma i Behrn Arena. Trots att tabelltvåan bara vann med 2-0 så var det klasskillnad mellan lagen. Jag tyckte inte att SSK hade ett smack att sätta emot Örebro, som svarade för en mycket väl genomförd match. Det blir utan tvekan Kvalseriespel framåt våren i det ombyggda rucklet däruppe.

 

Örebros målvakt, Nicklas Dahlberg, har imponerat stort under upptakten av serien. Under de senaste åren har försvars- och målvaktsspelet varit Örebros stora akilleshäl, men till den här säsongen har man löst en av punkterna med ”Pumba”. Han har vaktat kassen i nio av Örebros matcher hittills – och vunnit samtliga. Det är den statistiken som är viktigast i mina ögon. Det handlar om att vinna matcher, sen spelar det mindre roll om man släpper in ett eller fem mål.

 

Men nu har ju Örebro inte släppt in särskilt många mål. Dahlberg snittar 1,22 insläppta mål per match och motar 95.30 % av de skott som kommer mot hans målbur.

 

Hans facit är fantastiskt.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0