Tänka i nya banor

Att vara läktarcoach är en ganska simpel uppgift. Sällan behöver man stå till svars för sina tankar, de genomförs nämligen aldrig. Jag klurade dock lite grann på hur jag skulle vilja se Malmö ställa upp i onsdagens derby mot Rögle. För det vore onekligen hög tid att sätta ner foten och markera att vissa spelare måste höja sig för att förtjäna det förtroende de nu har haft under en längre tid.

Det är lite svårt att beräkna på skador såklart. Framförallt huruvida Pathrik Westerholm kan vara i speldugligt skick eller ej mot RBK. Jag utgår ifrån det och sätter ihop följande lag.

Hannu Toivonen (Pontus Sjögren)

Daniel Josefsson - Jean-Luc Grand-Pierre
Tomas Kollar
- Morten Green - Robert Carlsson

J.D. Forrest - Robin Weihager
Robin Alvarez
- Alexander Barta - Dragan Umicevic

Emil Carnestad - Alexander Ribbenstrand
Linus Klasen
- Jesper Mattsson - Lukas Ericsson

Tim Heed
Pathrik Westerholm
- Roger Ohlsson - Ponthus Westerholm

Bänken: Ivan Ciernik
Läktaren: Stefan Lassen, Miroslav Lazo

Hur tänker jag då? Jo, jag vill börja matcherna med en inspirationsline. Kollar och Carlsson tillsammans som ytterforwards borgar för hårt jobb och närkamper. Green behöver få spela lite högre upp i hierarkin. Att låta en sådan här kedja spela mycket 5-5-spel tror jag är klockrent. Därutöver är det dags för Josefsson att få spela med en mer defensivt säker back i Grand-Pierre.

Jag anser att Weihager ska spela från start. Offensivt ser vi en skön trio med lite av varje. Barta kommer trivas bättre med snabbe Alvarez. Umicevic går före Ciernik i och med att han är så pass grön (därigenom inte fått lika många chanser än) och dessutom har högerfattning.
Carnestad borde också få en ärlig chans att komma in i denna säsong och Ribbenstrand passar troligen bra mot ett kvickt Ängelholmslag. Visst var jag kritisk mot Alexander i förra matchen men å andra sidan anser jag Lassen vara snäppet närmare en bänkning.

I en tredjekedja ser vi nu tidigare förstakedjan där Lukas Ericsson får ta plats. Tanken är att Ericsson ska ha väldigt lite puck, i stället stå för det fysiska och ta smällar framför mål. Helt enkelt bana väg för Klasen och Mattsson som gärna håller i gummitrissan. I en fjärdekedja så hoppas jag som sagt på att Pathrik är frisk igen. I sådana fall är det dags att återförena succéenheten från tidigare. Ett perfekt sätt att bryta av övriga lagets spelstil. Heed ska spela ytterst sparsamt i 5-5 men däremot i samtliga powerplay.

Ciernik får se matchen från bänken. Lassen och Lazo på läktaren.

Hur skulle ni vilja formera laget?

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Kramsnitch

Alvarez - Barta - Klasen

Eriksson - Mattsson - Umicevic

Westerholm - Olsson - Westerholm

Kollar - Green - Carlsson



Heed - Josefsson

Carnestad - Grand-Pierre

Karlsson - Hächler



Toivonen



Weihager, Ribbenstrand, Lassen, Ciernik och Lazo står åt sidan. Vill verkligen se Barta ihop med Klasen i första. Alvarez har kommit igång de senaste matcherna och kan bidra med lite fart och riv. Sen i andra tänker jag som du, Eriksson grovjobbar för att skaapa ytor åt Mattsson och Umicevic. Westerholmarna ska spela tillsammans!

På backsidan ser jag gärna att man flyttar upp Karlsson och Hächler från J20 och markerar att försvaret hittills varit en fet jävla katastrof. Det kan inte bli värre iallafall.

Ser väldigt gärna att Nyman tar tag i detta och försöker hitta en lösning med Lazo, Ciernik och Forrest. Dessa importer måste bort! Efter säsongen ska fler backar lämna, men det tar vi då..

2011-10-29 @ 17:46:41
Postat av: Tysken

Kollar ska bort från 5-5.. Hans spelar både PP och BP så han får sin spelatid ändå!



Ciernik - Barta - Klasen

Heed - Lassen



Alvarez - Green - Umicevic

Weihager - Josefsson



W-holm - Mattsson - W-holm

Grand-Pierre - Forrest



Carlsson - Ohlsson - Lazo



Bänken: Ribbenstrand - Kollar



Läktaren: Ericsson

2011-10-29 @ 18:37:54
Postat av: Tysken

Kramsnitch: Forrest och JLGP var bästa backar igår, dessutom har JD 7p på 14 matcher är det så illa?

2011-10-29 @ 18:39:36
Postat av: Kramsnitch

Tysken...



Att vara bästa back i gårdagens match är inget att skryta över. Tycker han har varit riktigt dålig ända sen seriestart, både offensivt och defensivt. Att bara gjort 7 poäng på 14 matcher med mycket speltid i både fem mot fem och PP är ingen höjdare när laget ändå gjort 49 mål. Han kostar betydligt mer än han smakar.

Gillar inte alls att Forrest och Grand-Pierre är de som upptar våra transatlant-platser. Hela backsidan är åt helvete!

2011-10-29 @ 19:08:54
Postat av: Tysken

Ja han har ju spelat nåt enormt i PP, förstauppställningen har ju gjort allt!? Sen vet jag inte om det är så "bara" med sju poäng för en back..? Ciernik är också en keeper, men han ska spela med Klasen! In med han framför mål i PP1 också!

2011-10-29 @ 19:38:05
Postat av: Olsson

Ett ämne som berör det här onekligen. Forrest är såklart för dyr i förhållande till vad han har presterat än så länge, men å andra sidan får väl bedömningen ske på vad som sker på isen i jämförelse med övriga alternativ. Då tycker jag definitivt att J.D. hör hemma bland de sex. Visst, svag i defensiven men ändå tillräckligt bra för att starta. Säger väl en del om konkurrensen också.



Tysken:

Tror du att Ciernik tar smällarna som behövs framför motståndarmålet? Eller han ska stå lite närmare slottet? Ciernik+Kollar och väck med Carlsson eller?

2011-10-29 @ 20:08:24
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Tysken

Han ska styra eller glida ner i slottet för direktskott, Kollar vore det bästa komplementet då han är grym i ansiktet på målvakten..



Så: Kollar

Mattsson Ciernik Klasen

Heed

2011-10-29 @ 20:16:06
Postat av: gösse

Tycker tyskens lag ser intressant ut. Har alltid tyckt att Green tillhör en av våra bästa centrar och att han inte ska spela i fjärde kedjan.

Tycker man har inte sett några matcher om man vill ha koller utanför laget. Han tillför kanske inte något skönspel men han jobb framför mål är av väldigt hög klass. Sen hans jobb över hela banan.

Sen ska man helt klart sätta ihop tvillingarna med en rutinerad center. Där kan man välja på Barta,Mattsson,Green alla tycker jag går lika bra.

2011-10-30 @ 08:37:02
Postat av: Tysken

Angående Kollar har jag årskort och han tillför NOLL i 5-5! Han ligger dessutom på -5 vilket är sämst av alla! Nej, bara PP och BP enligt mig..

2011-10-30 @ 12:46:55
Postat av: Gösse

Du har kanske rätt i att spela bara koller i pp och bp. Jag skulle vilja testa ciernik i pp med..Har inte sett alla matcher, men har sett dom flesta i tv. Ska till arenan på onsdag. Ska bli roligt.

Men det är lite som ett lotteri när malmö ska spela.

Vilket humör dom är på men hoppas nu dom får ordning på åkningen och inställningen så blir det bra.

2011-10-30 @ 14:54:59
Postat av: Tysken

Ciernik spelar i andraformationen i PP, hade gärna sett honom i första med Kollar, Mattsson, Klasen och Heed..



Ciernik är en vassare avslutare än Carlsson och jag tror att denna uppställningen hade blivit, om möjligt, ännu vassare än den är nu med en välväxt sniper i slottet! Låt Mattsson - Heed - Klasen sköta passningsspelet och även ta avslut så har vi Kollar i ansiktet på målvakten och Ciernik som styr, tar direktskott och samtidigt skymmer, klockrent enligt mig!

2011-10-31 @ 11:13:46
Postat av: Mjauu

Hannu Toivonen (Pontus Sjögren)



Josefsson - Forrest

Alvarez - Green - Klasen



Lassen - Weihager

Kollar - Barta - Mattsson



Carnestad - Ribbenstrand

West. - Ohlsson - West.



Heed

Dragan - Carlsson - Ciernik



Lazo på bänken.

Jean-Luc och Eriksson på läktaten.

2011-10-31 @ 11:58:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0