Ny seger men passionen saknas

Malmö fortsätter att vinna i årets allsvenska. Det var inte vackert, det var inte övertygande. Det känns som att Redhawks har fastnat i det här. Insatserna räcker till segrar men det bjuds inte på någonting mer än nödvändigt alls. Visst, det är antagligen lite så här Leif Strömberg vill att Malmö ska spela. Defensiven är det viktigaste med ett upplagt styrspel. Det kan jag definitivt köpa, men där måste finnas utrymme för passion också. En vilja att öka tempot och få igång en rotationsrörelse i offensiv zon. När Malmö väl lyckades med det i kväll blev det också farligt.

Skåne-laget har alltjämt mycket att arbeta på, jag tycker fortsatt att det är ett slöseri att försöka med Dragan Umicevic, Alexander Barta och Ivan Ciernik tillsammans. Ciernik försökte i alla fall mot Almtuna, men passningsspelet var direkt svagt. Umicevic verkar ha en övertro på sin egen kapacitet, skönt dock att få göra ett mål i tom bur för honom. Barta har tappat flytet i sitt spel och att han inte utnyttjade ett enda av sina skottlägen känns som ett bevis på något sämre självförtroende för stunden.

Nåväl, allt är absolut inte negativt. Hannu Toivonen gjorde en väldigt bra match mellan stolparna och det känns riktigt bra att finländaren har klivit upp ett hack nu. Tycker det är helt rätt att i detta läget satsa på att få igång Toivonen fullt ut. Pontus Sjögren kommer få sina chanser igen men Hannu skall vara huvudalternativet.
Annars får jag också lyfta fram Roger Ohlsson sköna slit i det tysta, Robin Alvarez som gjorde en av sina piggaste insatser i serien hittills, Robert Carlsson som gick in och smällde på då och då (dock en svagare insats i övrigt) samt Lukas Ericsson som tog chansen när han fick vara med från start. Notabelt också att backarnas prestation överlag var klart mer stabila än tidigare. 

Jag skulle avslutningsvis vilja hävda att Almtuna spelade på ett sätt som verkligen bekräftade lagets placering i tabellen. Där finns offensiv kompetens men i stort är jag inte imponerad av vad laget presterar. Just nu ska man vara glada att Borås, Tingsryd och Sundsvall ligger på den nivå som man gör.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0