Mitt lag efter första fjärdedelen

Första fjärdedelen av HockeyAllsvenskan är nu avklarad. Vissa lag har tom hunnit längre än så, men då samtliga lag nått tretton spelade matcher tänkte jag ge mig på att ta ut ”Första fjärdedelens lag”.

 

Målvakt

Nicklas Dahlberg, Örebro

Det går inte att blunda för det faktum att ”Pumba” varit seriens främsta hittills. Han vet ännu inte hur det känns att förlora en match i HockeyAllsvenskan anno 2011/2012. Lägg därtill att han toppar såväl ligan för räddningsprocent samt den för antal insläppta mål per match, så ser jag Dahlberg som den givne burväktaren för detta laget.

 

Backar

Jesper Williamsson, Troja/Ljungby

HV 71-lånet har imponerat stort på mig de gånger jag sett Troja in action hittills i höst. 21-åringen har klivit fram som smålänningarnas främsta back – och ingen i Ljungby lär sakna Joel Johansson, som ju flyktade till Örebro efter fjolårets succé. Williamsson har med råge fyllt den luckan. Dessutom målfarligaste back hittills med sex fullträffar.

 

Robin Gartner, Mora

Jag ska omgående erkänna att jag inte sett särskilt mycket av Mora hittills den här säsongen, men jag gillar det jag har sett av Robin Gartner. 22-åringen tar ständigt kliv framåt och växer alltmer ut som masarnas viktigaste back. Har gjort en hel del poäng, men är också noterad för en fin siffra vad gäller +/- och har bara varit inne på fjuttiga två mål bakåt i spelet med lika många på banan.

 

Forwards

Broc Little, Västerås

Poängkungen och succéliraren är självklart given i det här laget. Men det är inte enbart för hans fina poängskörd som jag väljer att plocka ut honom. Broc Little är en stor attraktion på isen som jag gladeligen betalar pengar för att bevittna. Han bjuder publiken på det där lilla extra, samtidigt som han lägger ner ett stort arbete i varje byte. Lägg därtill att han redan mäktat med två hattrick, mot Malmö och Södertälje.

 

William Karlsson, Västerås

Broc Littles radarpartner har kanske imponerat än mer på än amerikanen själv. Juniorens speluppfattning är gudabenådad. Han hittar allt som oftast fram till medspelare som ser ut att vara markerade och har utan tvekan en stor del i Västerås stora succé under den första fjärdedelen av serien. Nominerad till Guldgallret, priset till seriens främsta junior, och fortsätter han på den inslagna vägen är han given för denna utmärkelse.

 

Jesper Mattsson, Malmö Redhawks

Powerplayspecialisten har kommit tillbaka till Malmö och formligen sprutat in poäng. Har ett poängsnitt på smått ofattbara 1,7 poäng per match och trots att han missade tre matcher med en hjärnskakning återfinns han på tredje plats ipoängligan. Är kanske den viktigaste spelaren i Malmös powerplay och har faktiskt bara varit inne på fyra mål framåt i spelet med lika många spelare på banan.

 

Bubblare

Daniel Bellissimo, Bofors

Andreas Frisk, Örebro

Tim Heed, Malmö Redhawks

Andreas Hjelm, Södertälje

Kenneth Bergqvist, Västerås

Linus Klasen, Malmö Redhawks

Dustin Johner, Tingsryd

Johan Ryno, Leksand

 

Jared Aulin, Örebro
David Åslin, Troja/Ljungby

 

 

Saknar ni läsare någon spelare?

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0