Malmö kan vara helt rätt för Dragan

Så är han då till slut utköpt av Frölunda. Efter att ha varit lika utfryst som Tero Konttinen är i Malmö får nu Dragan Umicevic fritt fram att välja ny klubb. Självklart är Malmö Redhawks där och nosar direkt, ett kontraktsförslag är presenterat och enligt agent Thomas Sjögren är det upp till Dragan själv nu att välja mellan olika erbjudanden. Klart är att Umicevic inte är en billig lösning. Klart är att han har haft ett och ett halvt mindre lyckade hockeyår. Å andra sidan skulle 27-åringen få chans att bygga upp sitt självförtroende i Allsvenskan igen med en framträdande roll och framförallt med ett ledarteam som känner honom väl. Umicevic vet precis vad han får i Stefan Nyman, Leif Strömberg och Ulf Taavola och kanske är det just tryggheten som är det viktiga i detta läge.

Ännu en spelare som ledartrojkan har haft tidigare, protesterar många - i synnerhet ute i landet. Fast tittar vi på Nymans värvningar så här långt så känns det som att hans träffsäkerhet ligger betydligt högre på spelare han och/eller Leif Strömberg har haft tidigare under 2000-talet. Till skillnad från när Malmö Redhawks värvade tillbaka före detta MIF-spelare runt åtta-tio år sedan så har de flesta ex-SSK/LIF:are fortfarande lång tid kvar av sina karriärer. Det är en viktig skillnad.

Vad skulle en Umicevic-förstärkning innebär konkret i truppen? Jag är rätt övertygad om att en meriterad spelare hade fått lämna. Vi har två slovaker i Miroslav Lazo och Ivan Ciernik som inte riktigt motsvarat förväntningarna än så länge. Lukas Ericsson var bänkad från start igår. Det är dock väldigt tidigt än. Egentligen borde arbetsro vara ett nyckelord för laget nu, för många förändringar i ett redan väldigt förändrat lag känns inte ultimat. Risken är att laget splittras i olika läger på sikt.

Vi lär få anledning att återkomma i ämnet framöver. Var så säkra.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Hagbard

Huvudet på spiken!



Kontinutet/Arbetsro!!

2011-10-11 @ 16:31:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0