Laddar upp inför Leksand

På onsdag kväll är det dags för ett nytt skönt test på bortais för årets upplaga av Malmö Redhawks. Leksand står som bekant för motståndet i Tegera Arena och jag tycker det är en oerhörd skillnad för Malmö att åka upp till Dalarna i år om vi exempelvis jämför med för ett år sedan. Då hade Redhawks inlett rätt så svagt och behövde febrilt poäng. Att spela en sån typ av match i Leksand är aldrig en drömsituation och det slipper Leif Strömbergs mannar verkligen den här säsongsupptakten. Poängutdelningen är så pass bra att pressen i en enstaka match kan läggas över på motståndet.

Det är givetvis väldigt tidigt än på säsongen. Det ska man självklart komma ihåg i sammanhanget, men om Malmö skulle lyckas ta en ny trea är det plötsligt åtta poängs marginal ner till Leksand. Det hade givetvis smakat mumma. Den kanske största fokuset inför matchen blir ändå på målvaktssidan. Där är det rätt öppet i båda lagen. Leksand har Erik Hanses som en tänkt förstemålvakt, men Jens Holmström har två nollor på två matcher. Förvisso har Holmström hållit nollan mot så kallat "sämre lag" men kan man verkligen peta honom efter en ny nolla?

För Malmös del handlar det om att Pontus Sjögren, åtminstone för stunden, tagit över förstaspaden från den betydligt mer meriterade och högt rankade Hannu Toivonen. Finländaren har nu bara fått stå två av sex matcher och känslan är att han måste in i hetluften snarast igen. Det gäller att få med sig alla på resan och Hannu har ju en stor kapacitet i grunden, det har vi sett under försäsongen. Nu måste självförtroendet upp igen och en stark insats mot ett annat förmodat topplag skulle kunna förändra situationen en hel del.

Intressant annars att André Burakovsky får följa med upp till Leksand. Jesper Mattsson saknas alltjämt så där finns plats i truppen. Frågan är bara om "Lill-Burra" kommer få spela. Jag anar dock det, Leif Strömberg verkar väldigt förtjust i spelartypen som 16-åringen står för. Det blir utan tvekan en spännande kväll i Dalarna.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0