Klasens mål förgäves

Det blir ett mål från förstakedjan till slut, som jag tjatat om. Linus Klasen blixtrar till i ett par byten och fixar i powerplay ett 3-2-mål. När sedan Tomas Kollar drar på sig en "billig" utvisning tappar Malmö emellertid flytet och i stället blir det ett par minuter efter avklarat boxplay Troja som får sista ordet genom en stark individuell prestation av Robin Dahlström. Surt att göra ett sånt här bottennapp men du måste vara fokuserad i den här serien. Du kan inte åka ut med huvudet under armen i dina första byten och släppa iväg motståndarna till en 2-0-ledning.

Att försvarsspelet behöver lyftas genom mer tyngd och kraft på backsidan får jag hålla med sportchef Stefan Nyman fullt ut på. Titta bara på Tim Heeds svaga agerande vid Trojas 4-2-mål. Sen är då frågan om Jean-Luc Grand-Pierre är mannen vi söker för att skapa stabilitet. Tero Konttinen är för övrigt snart i en ny klubb, det finns väl dock en hel del att lösa vad gäller kontraktsbiten. En ny klubb borde vara tämligen lätt för finländaren att hitta med tanke på att han hade en bra säsong i Oskarshamn förra året.

Segerraden stannade vid fyra raka och säsongens första bortaförlust är ett faktum. Ett nederlag som min bloggkollega faktiskt varnade för tidigare under dagen. Själv hade jag ingen riktig magkänsla men det tog inte lång tid att förstå att det skulle bli svårt att plocka tre poäng i kväll.

# # #

Får gratulera Västerås till en fullkomligt galen bra start på serien. 2-7-seger mot Almtuna på fredagen. Det är inte klokt egentligen. Mats Waltins grabbar har sju poäng ner till fyran(!) Södertälje.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0