Katastrofal inledningsperiod igen

Det borde inte vara möjligt. Det borde inte kunna tillåtas att ett och samma lag för tredje gången i rad inleder en första period på bortais med att ge motståndarlaget en rejäl matchboll. För Malmö Redhawks är det dock verklighet. 3-0 i baken mot Bofors efter en inledningsrond med löjligt dåligt försvarsspel bitvis. I stort är det för lite rörelse, inlevelse och fart. Det känns igen, skillnaden med att spela ute i landets olika ishallar mot att spela i Malmö Arena är att Malmö straffas allt hårdare av respektlösa motsåndarlag som framförallt har tempo i sitt spel.

Jag lider mest med Pontus Sjögren i mål. Det finns inte mycket att göra åt Stefan Lassens pucktittande, Alexander Ribbenstrands usla en-mot-en-insats och ytterligare markeringsmiss. Jag tycker det är beklagligt att Ribbenstrand får spela vidare efter att ha blivit totalt förnedrad av Linus Persson. Malmö har trots allt åtta backar i truppen i dag. Spelare som inte är på tårna ska heller inte spela.

Offensivt får väl på sin höjd Alexander Barta godkänt, en del ytterforwards kämpar hårt också men det räcker inte. Tempot måste upp. Omedelbart.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0