Jag blir jäkligt fundersam

Ännu en förlust på bortais nu då. Efter 3-0 i första perioden var det rätt väntat att Bofors skulle knipa de tre poängen. Malmö föll hårt på sina individuella misstag i inledningsronden. Har svårt att släppa hur svagt så kallat defensiva backar kan agera i en så pass viktig match. Alexander Ribbenstrand hade dålig attityd bitvis redan mot Almtuna i onsdags och att bli uppsnurrad på det viset på allsvensk nivå som mot Bofors ska betyda bänken resten av matchen. Stefan Lassen har alltför många markeringsmisstag och felplaceringar på sitt konto redan nu. Sen kvittar det att han spelar upp sig under resten av matchen. Skadan är redan skedd.

Rent generellt skriker coachningen om att ledarstaben har sina favoriter som man tänker köra med oavsett vad. Visst är Robin Weihager inne på ett baklängesmål men sett till formen på slutet är det vansinnigt att han bänkas till förmån för Ribbenstrand, Lassen och även exempelvis bleke Tim Heed. Varför Emil Carnestad inte skulle kunna tävla på lika villkor övergår också mitt förstånd. Så länge backarnas uppträdande är så pass svagt ska ingen skyddas.

Att coacha sina favoriter hårt märks lika väl på forwardssidan. Jag är helt med på att Leif Strömberg vill försöka få igång tunga pjäser som Ivan Ciernik och Dragan Umicevic. Ciernik har tre pinnar på fjorton matcher. Det är riktig fiaskostämpel på det. Slovaken är här för att producera, ingenting annat. Hårdjobbare klarar han ändå inte av att agera som i långa loppet. Umicevics säsong har förvisso nästan precis börjat i och med att han startade säsongen som petad, men inställningen är fruktansvärt frustrerande att se. Dragan har absolut skicklighet nog mot slutet för att göra ett kvitteringsmål men om han inte är med i matchens första 59 minuter lär han antagligen inte vara redo att göra skillnad i matchens sista minut.

Det här med att inleda matcher så svagt då? Det gör mig jäkligt fundersam. Jag undrar vad som ligger bakom. Vad Leif Strömberg vill ha ut av matchens första tjugo minuter. För Malmö har sällan börjat bra i höstens bataljer. Det är väldigt avvaktande, försiktigt och alldeles för mycket hålla pucken inom laget på fel ställe på banan. För att spela back-back och sen starta anfall, ja, det är inte lätt mot samlade och kvicka allsvenska lag som alltför ofta avväpnar Redhawks-anfallarna. Det känns som att den offensiva kompetens som Stefan Nyman har värvat ihop har krockat hårt med Strömbergs filosofi. Det är nästan det mest förvånande i det här. Kanske är det också därför som vissa offensiva spelare underpresterat så hårt hittills.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: gösse

Kan bara hålla med dig. Nu får det vara slut pratat av strömberg. Nu får han gå från ord till handling.

Om jag skulle få önska så skulle jag vilja ha upp både Alvarez och Green i dom två första femmorna.

Flytta ner Dragan till tredje eller fjärde. Ialla fall tills han blir matchtränad.

Skulle vara intressant att se Ciernik,Mattsson,Alvarez i en andra femma

2011-10-29 @ 16:59:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0