Intressant match väntar

Förlust senast bort mot Örebro där främst försvarsspelet felade. För många enkla misstag i den egna zonen fällde laget i det toppmötet. Under onsdagen är det nytt toppmöte – eller åtminstone ett inför säsongen väntat toppmöte. Södertälje, som för tillfället återfinns en bra bit ner i tabellen, väntar hemma i Malmö Arena.

 

Även om det är mycket jippo över morgondagens match så är det viktigaste trots allt att bärga tre poäng. Jag är av uppfattningen att all publicitet är bra publicitet. Nu nämns dessutom Malmö Redhawks helt och hållet i positivt ordalag med vilket självklart är kanon. Jag har faktiskt svårt att förstå de som orkar lägga energi på klagomål kring morgondagens evenemang.

 

Tillbaka till det viktiga. Tre poäng står på spel och det gäller att hänga på Västerås i tabelltoppen. Morgondagens gäster lär dessutom vara oerhört intresserade av ett trendbrott, och plocka första segern på bortais sedan premiärvinsten mot i Gränby Ishall mot Almtuna. Sedan dess har kringlorna radat upp förluster utanför Scaniarinken – där man faktiskt även gick på pumpen så sent som i söndags. Ska SSK hänga på i det övre skiktet gäller det nog att plocka poäng med sig hem i morgon.

 

Nyckeln till vinst för Malmö Redhawks del är att spela enklare och rakare i egen zon. Det behöver inte alla vara konstruktivt spel där nere, det funkar att spela sarg ut i trängda lägen. Malmös stora sjuka hittills den här säsongen är den ofina förmågan att spela fast sig i den defensiva zonen.

 

Vågar jag hoppas att detta endast är en barnsjukdom som försvinner när säsongen blir äldre och laget mer samspelt? Jag hoppas åtminstone på det!

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0