Ett imponerande poängsnitt

Malmö Redhawks fixade i går tre nya poäng. Man gjorde det utan att glänsa – men tre poäng är värda precis lika mycket i en 3-2-seger som vid en 7-0-seger. Och det är tre poäng som är målet med varje match.

 

Det faktum att laget vunnit fem av de inledande sex matcherna är något jag tänker fokusera på här. För hur har det egentligen sett ut under de senaste säsongerna. Många gånger har prestationen på isen liknat gårdagens, men med en väsentlig skillnad. Redhawks har åkt hem utan poäng.

 

Så här långt in på säsongen så har Malmö fixat segrar i åtminstone tre matcher som i fjol garanterat hade slutat med poängförlust. Fjolårsmalmö hade inte vänt i slutminuterna borta mot Mora. Fjolårsmalmö hade inte avgjort sent borta mot Rögle. Och Fjolårsmalmö hade inte fått med sig sex poäng från de senaste två matcherna, mot Tingsryd och Sundsvall, om spelet sett likadant ut.

 

Att det är en styrka att vinna även när spelet inte är på topp råder det inget tvivel om. Samtidigt är det mer eller mindre lika självklart att spelet behöver bli bättre om Malmö på någon vänster ska kunna hota framåt våren. Men vi ska inte förglömma det faktum att laget till mångt och mycket är helt nytt. Det kommer att komma matcher där spelet inte klickar hundraprocentigt, inte minst under serieupptakten. Och så länge laget vinner finner jag ingen större anledning att ha invändningar på spelet.

 

Malmö Redhawks har den här säsongen spelat in 15 poäng på 6 matcher. Det ger ett snitt på 2,5 poäng per match.

 

Och till syvende och sist är det poängen som räknas!

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: pella

FIN BLOGG!

2011-10-01 @ 19:34:57
URL: http://paintyourworld.blogg.se/
Postat av: Tysken

Klockrent!

2011-10-01 @ 21:32:09
Postat av: svennis

Får gärna fortsätta.Då hamnar vi på smått fantastiska 130 poäng. Men så blir naturligtvis inte fallet.

2011-10-02 @ 11:20:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0