En svår väg är vald, Nyman

Malmö Redhawks har förhållandevis få defensiva, stora och starka backar i årets upplaga. Därför värvades Stefan Lassen in lagom till seriestarten. Några omgångar in på serien visar det sig nu att Stefan Nyman inte var nöjd där. Han har alltså i dag valt att värva Jean-Luc Grand-Pierre. JLGP har haft svårt att hitta en ny klubbadress sen Leksand avviserat att han inte ingick i framtidsplanerna i våras. Senare köptes han ut och nu har han väntat på att få en ny klubbadress.

Malmö, med sina elitserieambitioner, går alltså in och plockar upp en back som haft svårt att leverera i Allsvenskan under ett par säsonger. Det känns verkligen inte rätt. Det känns..helt galet. Grand-Pierre är redan från början kraftigt ifrågasatt och sportchef Nyman har valt en svår väg nu. Det må vara så att han var en ekonomiskt billig lösning, men han upptar trots allt en icke EU-plats och det kan ge problem framöver.

Dessutom undrar man varför tålamodet är så dåligt i Redhawks. Det måste finnas bra mycket mer kvalificerade backar som en klubb med Malmös nuvarande resurser kan värva. Kanske också läge att ta upp situationen med Tero Konttinen. Vad händer där? Konttinen lär väl försvinna snarast i och med en ny backvärvning, detta innan finländaren ens har fått göra säsongsdebut i Malmö-tröjan.

Jag är besviken. För Nymans skull hoppas jag verkligen att han är rätt ute.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0