En plan för framtiden

Det är lätt att fastna i det kortsiktiga tänket när det gäller att prestera resultat. Insatserna har ju onekligen höjts i jämförelse med förra året och det har blivit ungefär som jag anat att det skulle bli när det kommer till de yngre spelarnas istid. Kanske till och med "sämre". Det känns som att Stefan Nyman, Leif Strömberg och Ulf Taavola onekligen har valt en väg där det betyder mer vad som står på spelarens rygg än den faktiska prestationen. Det är en farlig väg att gå, ett lag kommer aldrig få en ultimat konkurrenssituation efter sådana beslut. Samtidigt står där säkerligen en hel del prestige på spel från olika håll och kanter och inte minst för sportchef Nyman.

Tänkte snabbt gå igenom de yngre spelarnas situation:

Emil Carnestad spelade drygt 20 matcher förra säsongen med gott om istid. Han funkade överlag väldigt bra i sitt enkla och säkra spel. +3 i plus/minus-statistiken var godkänt i ett lag som slutade åtta i serien. I år har han varit sjundeback i en handfull matcher och fått spela lite grann i 5-5-spelet. Har fått alldeles för lite förtroende sett till hur skakigt det har varit på backsidan till och från. I och med att Jean-Luc Grand-Pierre har tillkommit är Carnestad endast med på träningarna. I min värld borde han lånas ut till antingen ett lag som Tingsryd i botten av Allsvenskan eller ett topplag i division 1. A-lagstid är vad Emil behöver, J20 räcker inte.

Ponthus Westerholm har hela tiden haft kritiska ögon på sig från ledarstaben. Det är min känsla. Hans uttalande i Viasat förra veckan igen kan säkerligen ha kostat honom en del ytterligare i förtroendebrist. För nu är han på läktaren, detta trots att han har ingått i den spelmässigt bästa kedjan i några matcher i sträck tidigare. Ponthus har defensiva problem, ja. Han är inte lika snabb som brodern. Ändå finns där ju en kemi som är svår att bortse ifrån. Vad göra? I mina ögon borde juniortrion återförenas, inlevelsen är en perfekt mix till laget i övrigt. Annars är det ju även här en fråga om det inte är utlåning snarast. A-lagshockey är prioritet. Det vore dock märkligt om Ponthus inte släpps fram igen.

Pathrik Westerholm har haft ganska stort förtroende hela vägen. Helt korrekt. Spelmässigt håller han rätt hög klass, framförallt har skridskostyrkan förbättrats från förra säsongen. Är helt övertygad om att Pathrik kan bli en riktigt vass forward, det gäller dock att han får förtroendet i rätt lägen. Lite PP-istid hade faktiskt inte skadat. Skickligheten finns där onekligen. Har svårt att se Pathrik bänkas eller petas.

Roger Ohlsson har lyckats etablera sig som center i hårdsatsande Nyman-bygget. Lite förvånande på ett sätt, då jag var helt övertygad om att man ville ha renodlat rutinerade centrar i laget. Ohlsson jobbar alltid stenhårt och har ett defensivt samvete som passar Leif Strömberg-filosofin som hand i handsken. Roliga med Roger är att han också kan göra en del mål från sin defensiva centerposition. Självklart är det dock så att han hela tiden ligger på gränsen, kan mycket väl petas på sikt och då borde inte heller här J20 vara svaret.

Vad säger ni läsare? Hur borde Malmö gå vidare med sina 92:or?

/Olsson

Kommentarer
Postat av: nicke

Bra skrivit håller med helt och hållet,

tycker att Johan kan fråga Strömberg på någon

presskonferens hur han se på problemet.

2011-10-24 @ 10:01:43
Postat av: Tysken

Carnestad borde gå på sju backar, Weihager likaså! Weihager är inte sämre än varken Lassen eller JLGP! Carnestad borde vara sjua och hoppa in vid skador och spela dom lite enklare matcherna för att komma in i det..

2011-10-25 @ 08:36:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0