Dags att skapa hockeyfester i höst

Med sju trepoängare på nio matcher har Malmö Redhawks inlett hösten starkt. Jag tycker för en gångs skull att Malmö Redhawks-anställda har fått draghjälp av sportsliga insatser så här i inledningen på säsongen, vilket inte hänt på flera år nu. Det måste vara bra mycket enklare att "sälja in" produkten i och med den här starten. Den stora massan är emellertid den som skapar stämning och atmosfär i arenan och här är det hög tid att nu ställa upp på den satsning som har genomförts och som åtminstone inledningsvis har ändrat de sportsliga resultaten på klart rätt håll.

Om den här produkten ska bli hållbar på sikt måste publiksiffrorna upp. 6397 åskådare mot Bofors i premiären var riktigt kul och imponerande. Däremot har det stabiliserat sig på en lägre nivå därefter (Tingsryds-bataljen presenterades faktiska siffran, inte antalet sålda biljetter). Det känns som att det är dags att vrida upp knappen lite nu och få till ett par rikigt fina publiksiffror den närmaste månaden.

Tre matcher har klart störst potential:

* Södertälje (19/10). Förra säsongen i Elitserien, nu ett lag som till stora delar fått börja om. En klubb som Malmö fått nära koppling till genom hela ledarteamet samt ett antal spelare som tidigare gjort resan som Redhawks vill göra med Södertälje. Naturligtvis kommer SSK-Malmö i Tälje vara snäppet hetare, men det är ändå speciellt för Linus Klasen, Tim Heed, Stefan Nyman och övriga att möta Södertälje en första gång. Lägg därtill att gästerna kommer vilja göra allt för att slå "SSK Syd". Deras fans skulle njuta länge vid poängtagning i Malmö Arena.

* Rögle (2/11). Slaget om Skåne del två, del ett i Malmö för säsongen. Förra säsongen tog Redhawks full pott i arenan, trots ett i övrigt svagt år. Det finns ingen anledning att ändra på det under Leif Strömbergs ledning. RBK kommer extra revanschsugna efter att ha förlorat i Ängelholm i slutminuterna där som bekant Alexander Barta avgjorde i boxplay. Låt oss få en fullsatt arena igen. I andra mötet 2010 kom det "bara" 7310 personer. Där ska vi inte hamna fler gånger.

* Leksand (8/11). Ett snudd på klassiskt möte i modern tid. Två lag som har rustat under många år i Allsvenskan men som båda just är kvar i andradivisionen. Sen är ju Leksand Leksand, även om den romansen nog blir allt svagare. Det var säsongens match i arenan i ett par år, men förra säsongens noteringar ska slås. För visst blir vi fler än 6079 respektive 5602?

In och boka på ticnet.se nu. Vi vill väl alla ha hockeyfester i arenan igen?...

/Olsson


Kommentarer
Postat av: Jussiforever

Hoppas också på höga publiksiffror!

Men samtidigt är nuvarande snitt 5117 inte dåligt för att vara allsvenskan. Jämför vi med elitserielagen så ligger vi 8:a.



Tror dessvärre inte att det blir något fullt hus i år. Inte före kvalserien iaf.

2011-10-12 @ 08:25:45
Postat av: Winnberg

Dagens siffra är egentligen mer än bra, men just dessa "stormatcher" bör kunna locka en hel del extraåskådare.

2011-10-12 @ 13:58:19
URL: http://redline.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0