Borås ett ultimat test i inställning

Ny hemmamatch väntar i kväll. Tabelltolvan Borås kommer på besök och vi talar om ett perfekt läge för Malmö-spelarna att motbevisa oss i att den rätta inställningen visst finns där. Borås har plockat nio poäng hittills varav inte en enda på bortais. Det känns oerhört prioriterat att just gå in och ta fighten för gör Malmö det kommer man hitta tillbaka till segerspåret.

Laguppställningsmässigt hoppas jag på att Hannu Toivonen får ny chans mellan stolparna. Det känns viktigt att han får komma igång på allvar nu. Jag sätter ett litet frågetecken för 1-2-pucken mot SSK men i övrigt svarade finländaren för en stark insats senast. Gjorde en del viktiga räddningar i den tredje perioden samt i förlängningen.

En annan viktig detalj för Malmö blir att försöka få upp effektiviteten i 5-5-spelet. Man är beroende av powerplay för att ta hem de flesta matcher och även om det givetvis finns en plan i att vara starka i PP, såväl tränings- som värvningsmässigt, så behövs det fler "enkla" mål. Jag skulle framförallt vilja se utdelning hos kedjan med Ivan Ciernik, Alexander Barta och Dragan Umicevic. Ciernik missade som bekant ett par ypperliga lägen senast och Umicevic var tämligen blek i hemmadebuten.

Klockan 16.00 sker nedsläpp.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0