Arbetsinsatsen är inte tillräcklig

Andra perioden blir mer tillknäppt. Ändå slinker ett 3-1-mål in i powerplay för Troja/Ljungby. Kan inte säga att det är direkt orättvist. Malmö arbetar inte tillräckligt hårt. Är inte tillräckligt ödmjuka. Det handlar om för många "ta för givet"-insatser och för lite tryck i åkningen. Redhawks anpassar sig ännu en gång till det tempo som motståndet vill ha.

Jag hävdar med en dåres envishet att förstakedjan måste kliva fram i en sån här match. Linus Klasen som lagkapten, med sitt register och sin kunskap. Det måste hända mer. Skapas fler chanser. Ihop med Robert Carlsson och Ivan Ciernik blir det inget riktigt flyt i spelet. Framförallt eftersom Ciernik just nu är iskall i den sista tredjedelen.

En period kvar att gå på. Det ser tufft ut, men Malmö har kapacitet nog i truppen att komma ikapp. Då krävs emellertid en helt annan inställning och frågan är om man kan plocka fram den så här dags. Ett par förändringar i kedjeformationerna hade inte suttit fel. Helst tre femmor med tanke på att nästa match är först på måndag igen.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0