Äntligen ett Alvarez-mål

Andra perioden genomför Malmö klart bättre. Det är dock en ganska logisk förändring av matchbild vi ser. Bofors backar givetvis hem mer, fokuserar på att trygga sitt försprång. Redhawks har väl knappt råd att prestera ännu en usel period i höst och kom också upp i nivå. Det skapas chanser, men jag hoppas på att få se ett Malmö som spelar lite enklare och lite mer rakt på mål i sådana här lägen. Det handlar trots allt om att försöka komma ikapp efter en usel start. Finlir kommer långt ner på prioriteringslistan just nu.

Bra är det i alla fall att Leif Strömberg justerar kedjorna en aning. Tycker det känns mycket bättre när Ivan Ciernik och Alexander Barta får sällskap av Robin Alvarez. Dragan Umicevic är fortsatt inte bra, men lyfter åtminstone sig något snäpp när han får lira loss med Linus Klasen. Längre ner i hierarkin känns det som att Morten Green knackar på dörren för att få en ännu större roll i laget. Viljan finns, men att spela fjärdekedjahockey med Tomas Kollar och Ponthus Westerholm (normalt sett Miroslav Lazo) ger inte de ultimata förutsättningarna.

Alvarez fick för övrigt göra sitt första seriemål för denna säsong. Äntligen! Hoppas att det lossnar nu för Robin på allvar. För Malmö behöver en ytterforward med speed som har bra självförtroende. En spelare som just Alvarez kan förändra spelet i 5-5 och också fixa fram powerplay-lägen till ett normalt sett sylvasst powerplay. Då krävs emellertid alltså självförtroende.

Chansen att vända på steken i kväll? Ganska små. Trots allt. Ett tidigt 3-2-mål i tredje är självklart nyckeln.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0