Almtuna utan Bobo klart hot

Bobo Simensen blev häromdagen näste man att få sparken som tränare i Allsvenskan. Jag ska inte påstå att jag är alltför överraskad. Almtuna har börjat trögt, innehar i skrivande stund tionde plats i serien och överlag känns det som att utvecklingen för Uppsala-laget har gått på fel håll sen Jonas Rönnqvist försvann. Självklart har det varit tal om en del kännbara spelarförluster sen dess och därutöver något av en generationsväxling.

Dock ska man ha klart för sig att det finns många spelare i Almtuna som presterar under förväntan i dag. Stefan Gråhns har bara fem poäng, Mattias Guter knapra två passningspoäng och William Wallén ett mål. Dessutom förväntades AIK-samarbetet generera i ännu bättre djup för laget, något som inte känts av så här långt. Helt klart är i alla fall att där finns potential i Almtuna, framförallt offensivt. Det ska bli intressant att se vad tränarbytet leder till i det här läget.

Det bör emellertid inte bli några stora förändringar på kort sikt. Johan Silfwerplatz tar ett steg framåt och likaså Marcus Ragnarsson. Däremot kan det bli en speciell känsla i gruppen där man knyter näven och gör allt för att vända trenden. Därigenom kan Almtuna bli ett klart hot. Det får Malmö givetvis se upp med på onsdagskvällen i Malmö Arena. Samtidigt kan Redhawks tryggt tugga på och inte på något sätt drabbas av panik. Det finns en bra bredd i laget, tabellplaceringen är godkänd och det handlar mycket om att skapa rätt vanor varje dag.

Annars hoppas jag på att Hannu Toivonen får fortsatt förtroende i mål. Det är viktigt nu att få igång finländaren fullt ut. Pontus Sjögren ska stå nästa gång då Toivonen gjort en dålig match, i mina ögon. Annars är det läge att köra Hannu så att han hittar sitt flyt mellan stolparna. Jag hoppas också på att kedjan med Ivan Ciernik, Alexander Barta och Dragan Umicevic spräcks men vad det verkar, enligt mrmadhawk.se, så kör trion vidare på träningarna så det blir antagligen samma kedjor som senast.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0