Vinst borta innebar förlust hemma

När morgondagens match mot Almtuna är avklarad är halva HockeyAllsvenskan anno 2011/2012 spelad. Det innebär också att Malmö Redhawks har ställts mot samtliga lag två gånger, en match hemma och en borta.

Under denna halva säsong har Malmös hemmaspel sett helt okej ut, åtminstone fram till lördagens förlust mot Mora. När denna matchen led mot sitt slut påpekade Kristoffer Martín en mindre rolig sak för mig. Bortsett från Leksand har Malmö Redhawks förlorat hemmamatchen mot alla lag som man bortavann mot i lagens första inbördes möte för säsongen.

Vi staplar upp det för att få en klar bild över det hela:
Mora borta, vinst 4-3
Mora hemma, förlust 2-5
Rögle borta, vinst 5-2
Rögle hemma, förlust 2-4
Sundsvall borta, vinst 3-2
Sundsvall hemma, förlust 3-4 efter straffar

Kanske inte världens klaraste trend, men med tanke på att Malmö fyra av sina inledande sju bortamatcher är det ändå anmärkningsvärt att motsvarande möte förlorades hemma i Malmö Arena i tre av fallen.

# # #

På tal om bortamatcher och anmärkningsvärda saker så är det ganska galet att titta på Västerås presterar hemma respektive borta. Poängmässigt är det ganska jämt fördelat, men tittar man på målproduktionen så visar det sig att "gurkorna" målgladast på bortaplan, men också näst målsnålast hemma i Rocklunda.

55 mål borta mot 28 hemma innebär att laget får utdelning dubbelt så ofta på bortais. Dessutom har VIK spelat en match mer hemma än borta. För att ytterligare belysa hur imponerande 55 mål är kan vi jämföra med suveräna Örebro, som öser in mål, men som ändå gjort färre mål hemma i Behrn Arena än vad Västerås gjort runt om i landet.

Bara att lyfta på hatten!

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0