Två poäng var ett för lite

I och med att Malmö Redhawks har haft fem raka nollpoängare på bortais kanske man borde känna sig nöjd med två pinnar mot närmaste konkurrenten, Oskarshamn, i tabellen. Det är dock svårt att glädja sig när poängtappet skedde i sista minuten av ordinarie tid. Rejält surt också att det kom via en icingpuck som var klart felaktig. Malmö tappade säkerligen en del fokus i och med upprördheten över den svaga bedömningen. På något sätt känner jag ändå att Redhawks måste skaffa sig pondus och bestämdhet nog att stänga matcher. Att helt enkelt ha tillräckligt med karaktär att sätta stopp för sina motståndare. Då syftar jag inte allra främst på 3-3-målet utan snarare på att IKO tog igen 0-2-underläge till 2-2 på 1.39. Det händer gång på gång. När ska det bli ett slut på att släppa in billiga, genanta mål i hög takt?

I dagens match klev Jesper Mattsson ned till backposition från start. Tycker nog att #21 tillhör topp-3 i laget på backsidan. Konkurrensen var dock svag i kväll. Stefan Lassen svarade för en direkt dålig insats, Robin Weihager gjorde bort sig en och en annan gång och Tim Heed fortsatte agera tveksamt i egen zon. Och då skulle jag inte påstå att övriga icke nämnda, J.D. Forrest, Jean-Luc Grand-Pierre eller Emil Carnestad, svarade för särskilt imponerande insatser. Backsidan är ett stort framtidsproblem och även om det finns många forwards som inte producerar i förväntad utsträckning så kanske backsidan är ett ännu mer akut problem om Malmö vill blanda sig in i topp-3-striden på allvar.

Positivt då? Ja, jag tycker ändå att Malmö agerade mer intresserat och med större vilja än tidigare. Dock har man mycket att jobba på alltjämt. Jag tror dock att det är lite av en självförtroendefråga också i det här.
Tycka vad man vill om Westerholms defensiv, det var tack vare tvillingarna som Redhawks kunde åka hem med två pinnar från Oskarshamn. Tala om att Leif Strömberg har gjort ett stort misstag här under hösten. Pathrik Westerholm svarade för två fullträffar, Ponthus Westerholm hade en passningspoäng. Som jag var inne på redan efter förra matchen så krävdes det bara lite, lite tålamod för att få igång deras produktion.

Rätt anmärkningsvärt annars att Dragan Umicevic åter agerade så blekt. Linus Klasen var också direkt tam. Det duger inte om man ska ligga inne med den istiden. I sådana här matcher räddar Robert Carlsson upp de bekväma yttrarna. Så kan det inte vara länge till. Frågan är bara om Stefan Nyman, Strömberg och Ulf Taavola vågar markera. Det har man inte visat prov på under resans gång än så länge. 

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Red73

Efter 21 spelade matcher kan vi inte längre ens snacka om sk stjärnor i Redhawks. Många har meriterna definitivt bakom sig och tycks inte orka längre. Dax att inse och våga stuva om rejält. Helt klart finns här outnyttjade resurser. Nivån på spelet håller ju som det nu ser ut allsvensk medelmåtta. Strömberg&co har för länge sedan fastnat i ett mönster som inte funkar, eller är målsättningen att ligga i mitten...?

2011-11-17 @ 05:58:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0