Oskarshamn blir en nyckelmatch

Det är nästan lite osannolikt att jag sätter ihop en rubrik som den ovan. 20 omgångar in i serien är Malmös möte mot Oskarshamn borta en form av nyckelmatch inför fortsättningen. Så går det dock när man plockar så pass få poäng som Redhawks har gjort på slutet. Malmö innehar en femteplats för närvarande och Oskarshamn placerar sig precis under som nummer sex. IKO har kommit ganska starkt de senaste veckorna och har framförallt haft ett målvaktsspel som mäter sig med övriga lagets kvaliteter. Malmös förre förstemålvakt, Markus Svensson, är den som främst har fått fart på IKO, men även talangen Niklas Lundström har gjort ett par bra inhopp. Det skulle emellertid förvåna mig oerhört om Svensson stod mot Malmö på onsdagen med tanke på den succé han gjorde för AIK i derbyt mot Djurgården i måndags kväll.

Bataljen mot Oskarshamn blir inte bara viktig med tanke på tabelläget, där det alltså skiljer lagen fyra pinnar emellan. Malmö måste få till ett långvarigt trendbrott, få upp självförtroendet i laget och visa att det finns hopp för denna säsong även om det har sett riktigt risigt ut under en längre tid. Det är ju faktiskt så att nuvarande lag har ett ansvar, inte minst för intresset kring ishockeyn i Malmö. Ett framgångsrikt lag hade kunnat skapa stora publikfester i Malmö Arena och fått med sig en hel stad. Även om publiksiffran låg på över 5000 mot Troja/Ljungby så gapade det stora hål nästan lite överallt. Troligen var runt 3000 på plats, således är det ett riktigt bottenbetyg till laget att så pass många väljer att stanna hemma trots köpt biljett och även med tanke på att det i övrigt inte finns så mycket att konkurrera med i novembers höstmörker.

Jag har dock full förståelse. Malmö spelar en primitiv ishockey och får inte ut den kapacitet som finns. Jag hoppas dock att Leif Strömberg nu kan köra vidare på de förändringar som skedde under Troja-matchen. Pathrik Westerholm och Ponthus Westerholm ihop med Roger Ohlsson är en klockren line som skapar, åker och förändrar matchbilder. Sen är jag verkligen inne på att köra Jesper Mattsson som back tills vidare. Ge honom en ordentlig chans att komma in i den rollen och utvärdera om han kan peta undan exempelvis  J.D. Forrest på sikt. Det finns för många spelare som "duttar med pucken" i Redhawks i dag, Forrest är definitivt en av dem.

Sen vill det till att "leading line" fortsätter att producera framöver. Nu har Dragan Umicevic gjort sin första riktigt bra match i Malmös tröja. Det är viktigt att inte slå sig till ro utan att fortsätta använda kroppen och agera med fart. Först då kan kedjan med Umicevic, Robert Carlsson och Linus Klasen bli det hot de skall vara på allsvensk nivå. Annars också viktigt att få med sig en kedja till som kan producera. Jag tänker främst på Ivan Ciernik, Alexander Barta och Robin Alvarez. En trio som onekligen blandar och ger för stunden. Alvarez har gjort flera bra matcher tidigare, Barta är stabil men skulle behöva producera ett snäpp mer medan Ciernik har flaxat till i ett par matcher för att sedan tappa igen.

Den viktiga bataljen mot IKO visas för övrigt på S24.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0