Nödvändig seger men inte mer

Det blev en tillbakastuds av Malmö ånyo. Tre poäng mot Troja/Ljungby var en direkt nödvändighet efter den genanta förlusten mot Västerås. Redhawks tog en tämligen rättvis trea mot Troja i kväll, men det var inte mer än så. Det kunde med lite oflyt ha slutat i ännu en batalj med poängtapp mot slutet. Denna gång hade dock Skåne-laget lite tur på sin sida och jag tror inte det är en slump utan den här gången jobbade Malmö tillräckligt hårt för att kunna vinna.

Den andra perioden blev den som skilde lagen åt. Malmö började äntligen pumpa upp lite tempo i spelet och tog fram sin offensiva spetskompetens. Förstakedjan visade för en gångs skull varför man är just "leading line" och skaffade två mål på 43 sekunder. Framförallt klev en av mina största hackkycklingar, Dragan Umicevic, fram och levererade. I dag agerade Dragan ungefär så som jag förväntat mig. Han var högst delaktig i spelet, använde kroppen och utnyttjade sin teknik i rätt lägen.

Annars var det förstås kul att se Pathrik Westerholm och Ponthus Westerholm tillbaka tillsammans. Det skapades chanser och det kommer att komma mål framöver om man nu har lite tålamod här. Det bästa vore om Westerholms kan få köra vidare med Roger Ohlsson som center, som det var på slutet av matchen. Roger är en riktigt "städgumma" och har bäst kapacitet att balansera upp tvillingarna. Jesper Mattsson började ju som center här men fick gå ner som back då Daniel Josefsson försvann. Tycker Mattsson som back är klart tänkvärt inför fortsättningen. Jag förespråkar som bekant betydligt mer fart i spelet och tror att "Jeppe" kan hjälpa till med det bättre från en backposition än från en forwardsposition.

Backsituationen oroar väl en aning i och med att framförallt Josefsson försvann. J.D. Forrest har inte gjort någon större säsong hittills så det känns inte som något större avbräck, mer än att konkurrensen förstås minskar. Jag hoppas dock att vi får se mer noggrannhet från exempelvis Emil Carnestad när han nu får en ordentlig chans. Fast det är klart, misstag har majoriteten av Malmös backar gjort i ganska så stora mängder under hösten.

Blir intressant att se nu huruvida Leif Strömbergs mannar kan prestera i två matcher i följd. För drabbningen mot Oskarshamn på onsdag blir självklart superviktig.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0