Jag ser stora likheter mellan Frölunda och Malmö

Frölundas ekonomiska kris lär knappast ha undgått någon. I går säkrade laget verksamheten för den innevarande säsongen tack vare ett lån. Att det lag med flest åskådare i landet hamnat i den här situationen bör vara en varningsklocka för många andra. Vi skall komma ihåg att Frölunda, trots vacklande resultat, även i fjol hade det klart högsta publiksnittet i Hockeysverige.

Samtidigt har göteborgarna kastat ut pengar på diverse stjärnspelare. Spelare som sedan underpresterat å det grövsta. I årets upplaga av Frölunda finns en hel del stjärnor. Hemvändande spelare som Joel Lundqvist, Per-Johan Axelsson och Christian Bäckman lär knappast sitta på några små lönekuvert, och detta är pengar som skall utbetalas även framöver.

Jag ser många likheter mellan Frölunda och Malmö Redhawks. Enorma summor pengar har satsats på spelare som inte presterat - och kanske inte heller brytt sig det minsta. Peter Andersson skrev en del kontrakt som var förödande för ekonomin inom Malmö Redhawks. Återtåget till Elitserien 2005/2006 var långt ifrån billigt, men målet nåddes trots allt. Satsningen säsongen efter var dock allt annat än lyckad. Andersson kastade pengarna i sjön när han satsade på exempelvis Ross Lupaschuk, Radek Duda, Milan Bartovic och Andrej Nedorost. Att dessa sedan byttes ut mot ett gäng finländare mitt under säsongen var knappast heller det en billig historia. Och det räckte ändå inte för att hålla sig kvar i Elitserien.

Dessutom kommer vi sent att glömma den finska stjärntrion Jani Hurme, Mikko Eloranta och Ville Nieminen, som skulle göra jobbet 2007/2008 - men faktiskt var sämst när det gällde som mest i slutskedet av Kvalserien.

Jag vill ogärna dra paralleller till dagens Malmö Redhawks. Men visst finns det likheter. Jag har ingen som helst koll på hur mycket de olika spelarna tjänar, men det är inte svårt att räkna ut att fler än bara Linus Klasen sitter på riktiga drömlöner. Nu skall det inte vara några problem att finansiera dessa, med tanke på att Hugo Stenbecks miljoner finns som fundament. Men klubben måste ha med sig sin historia i de beslut som tas framöver.

# # #

Noterar att de två senaste inläggen bara gått upp i rök. Därav att det varit väldigt dött här de senaste dagarna.

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Tysken

Otroligt viktigt för Malmö är att inte skriva stora kontakt som sträcker sig längre än Hugos tid, om man inte är 100% säker på en fortsättning vill säga.. Men är man inte uppe under de tre åren lär man ändå aldrig gå upp så det kanske kvittar..

2011-11-29 @ 09:33:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0