Inte ens jag kan försvara det här

Jag försökte mig på en så nyanserad analys av Rögle-matchen som möjligt häromdagen. Jag till och med försvarade laget bitvis av olika anledningar. I kväll kan jag verkligen inte göra det. Det finns liksom inte. Att åka på en tredje raka förlust i en match mot Tingsryd borta där tre TAIF-mål gjordes på lite mer än sex minuter är oförsvarligt dåligt. Alla i laget bär en skuld till detta. Allt från sportchef, tränare till sista forward. Så här får det inte se ut. Så här får man inte agera. Ännu en genomklappning. I jämförelse med de tidigare bortaförlusterna så kommer den här betydligt senare än i den första perioden. Vad spelar dock det för roll? Lika svagt, om inte ännu sämre, är det här.

Tidigare har jag förespråkat att vi måste ge laget en ärlig chans att komma samman. Spela ihop sig och så vidare. Den fasen är nog över nu. Det handlar inte om det längre. Här måste delvis ligga något bakom som inte kommer ut. Delvis har - av allt att döma - Stefan Nyman värvat fel. Sorgligt, men jag kan inte se någonting annat när det ser så här pass illa ut. Dragan Umicevic fixade en passningspoäng i kväll. Ta er dock gärna en titt på ett par av hans byten i den första perioden. Sorgligt, var ordet. Fruktansvärd inställning. Ingen respekt för sina medspelare.

Slovakerna. Vad händer? Ivan Ciernik har tre poäng och är värvad samt avlönad som en spelare som ska kunna konkurrera om åtminstone topp 10-platserna i seriens poängliga. Snacka om missräkning. Miroslav Lazo. Bänkad från och till. Så här kan det inte fortsätta. Vi ödslar bort tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm, säkerligen Nikolai Meyer i J20 också.

Inte ens att Rögle i kväll föll mot Sundsvall hemma kan få mig att le någon sekund.
Malmös situation är allvarlig. Tidigt på säsongen är det alltjämt. Jag får dock en obehaglig minnesbild av säsongen 2008/2009. Det laget hade kvaliteter men vad spelade det för roll när Mathias Johansson, Jonas Höglund, Marcus Paulsson och så vidare inte brann för att spela i Allsvenskan.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Mats

Ja nu känns det ju bara för jävla bittert. Efter röglematchen kändes det ju ändå som att det va en hel del missflyt. Men nu, slarvigt dålig fart i 5-5 och inställningen verkar ju helt klart bristfällig på många håll. Tycker det är skandal om inte juniorerna får komma in och visa upp sig ordentligt med mer speltid. Bänka några av dom sk "stjärnorna" som inte producerar ett skit i mitt tycke. Förhoppningsvis tar dom det på rätt sätt och studsar tillbaka annars kan dom lika gärna åka hem, tänker då främst på importerna lazo/ciernik.



Har trott att strömberg va en coach som kunde va obekväm och peta dom som inte är bra och gett fan i vad det står på ryggen, men börjar ju bli väldigt tveksam till det...

Hoppet är ju det sista som överger en sann Malmösupporter och hos mig finns det kvar fortfarande. Men spelet måste bli betydligt bättre om vi ska slåss om en topp-3 plats.

2011-11-04 @ 23:00:15
Postat av: STRÖMBERG

Mot Sundsvall så MÅSTE laget se ut något i stil med det här:



Josefsson - Carnestad

Jean Luc - Forrest

Ribben - S. Karlsson

Heed



Lassen och Weihager BORT



Klasen - Barta - Alvarez

West. - Ohlsson - West.

Dragan - Green - Carlsson

Kollar - Mattsson - Meyer



Lazo, Ciernik, Eriksson BORT

2011-11-05 @ 00:11:33
Postat av: Johan

Håller med. 2008 vibbarna är jäkligt påtagliga. Det som svider mest är att Nyman o gänget haft HELA våren OCH sommaren på sig att värva ihop ett lag o ändå slutar det med det här skitet. Än en gång. Kom inte och säg att man inte kan köpa ihop lag år 2011 se på Växjö.

2011-11-05 @ 01:46:18
Postat av: Winnberg

Har svårt att se vad Lukas Ericsson gjort för att rättfärdiga att han ska bort. Han får oerhört lite istid, är mycket bra i box och jobbar fram utvisningar i mer eller mindre varje match. Förväntade man sig en lirare som skulle ösa in poäng borde man gjort sin läxa betydligt bättre.

2011-11-05 @ 01:51:42
URL: http://redline.webblogg.se/
Postat av: Tysken

Johan: Det tog dom också tre år! Inte 15 matcher..



2011-11-05 @ 02:54:58
Postat av: Gösse

Men tyvärr hörde man strumpan i går och han var nöjd med första perioden och tyckte att vi spelade mycket bra i andra, tredje sa han inte så mycket om.

Så det kommer tyvärr inte hända så mycket. Tror vi kommer få se samma kedjor och samma spelare. Mot slutet kommer han att bänka samma spelare.

Tragiskt men sant. Tyvärr en ny förlorad säsong

tror jag. Tror inte på att man kan sparka massa spelare. Vem fan ska vi sparka nästan hela laget???

Där kommer bara in en annan stjärna eller diva som ska ta ett halv år på sig att komma in i laget. Det är bara att inse att dom har gjort katastrof värvningar igen. Att han helt plötsligt skulle börja köra massa junisar är rätt otänkbart med tanke hur man har matchat laget innan.

2011-11-05 @ 09:04:22
Postat av: Kula

Man kan, med viss belåtenhet, konstatera att KÖPA ihop ett lag är inte många som lyckas med! Fram med de egna ungdomarna och bort med de överbetalda divorna!

2011-11-05 @ 09:20:10
Postat av: Johan

Tysken: Visserligen tog det dom 3 år. MEN ser man på Växjös importspelare genom åren är det helt sjukt vilken bra utdelning man fått. Frågan är om det är i scoutningen av spelarna eller om det är miljön i klubben som gjort att så många spelare kommit dit och levererat?

2011-11-05 @ 11:39:07
Postat av: Tysken

Johan: Det är nog en kombination plus lite flyt.. Sen tar man spelare som inte har spelat 200 NHL-matcher utan är t ex för små vilket gör att dom fortfarande har hunger och inte tror att detta är nån skitliga, för det är det verkligen inte! Vi alla runt Malmö, såväl spelare som supportrar har så otroligt mycket att lära av bl a Växjö vad gäller ödmjukhet inför uppgiften! Varje gång man är på match så hör man "dessa ska vi ta".. Varför ska vi det? Är man inte på tå direkt eller drar på sig en tvåa kan det smälla direkt, såväl mot Leksand som mot Sundsvall! Men folk har noll ödmjukhet och realism och verkar tro att vi ska köra över varje motståndare i 52 omgångar.. Jag tror man kommer var inställd på att alla inte lyckas och Nyman har säkert saker på gång men dom måste spela tvillingarna ihop nu när Pathrik är tillbaka!

2011-11-05 @ 12:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0