Individuella missar har kostat sex poäng

Mörka november är här. För Malmö Redhawks del har upptakten av månaden varit nattsvart, åtminstone om vi ser allting i svart eller vitt. Resultaten har inte varit de önskvärda i onsdagens hemmaderby och gårdagens bortamatch mot Tingsryd. Men om vi tittar på prestation istället för resultat, har det då verkligen varit så dåligt?

 

Det är säkert många av er som sett presskonferensen efter gårdagsmatchen. Kvällspostens Alf Karlsson försökte sätta press på Leif Strömberg med diverse frågor kring de uteblivna resultaten. Jag skriver direkt under på åtminstone 90 % av ”Leffes” svar. Jag tycker att Malmö spelmässigt var bättre än såväl Rögle som Tingsryd. Problemet är att motståndarna har fått sina mål alldeles för enkelt.

 

Om vi tar gårdagsmatchen. Malmö dominerade den andra perioden totalt. Hade det inte varit för att tre raka utvisningar ryckte sönder Malmös offensiva spel hade ledningen varit större en ett mål efter fyrtio minuter.

 

Det som sedan händer under de inledande minuterna av tredje är ofattbart. Först trillar ett höstlöv in, sen lyckas Tingsryd komma tre mot en när Malmö har powerplay och helvetet avslutas med att Morten Green av alla spelare slår en indianare av sällan skådat slag.

 

Individuella misstag har kostat laget sex poäng på de två senaste matcherna. Det är bara att hoppas att vi sett tillräckligt många mål uppstå på det sättet nu och att motståndarna hädanefter tvingas spela sig till heta chanser för att kunna få utdelning.

 

Att läget är tufft just nu är inget att sticka under stol med. I morgon väntar Sundsvall hemma i Malmö Arena. Förhoppningsvis ett ypperligt läge att vända trenden.

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Jörgen

Hoppas att din nyktra inställning är korrekt för jag börjar misströsta.

2011-11-05 @ 15:10:10
URL: http://www.roligahistorier.com/
Postat av: davHammond

När man ser andra lag ligga under i olika matcher går någon form av "maskin" igång, alla hjälps åt. T.ex. när HV71 låg under emot Växjö i veckan. Man vet att de KAN gå ikapp. Men som det ser ut i Malmö nu så känns det helt hopplöst när Malmö ligger under med 2 mål eller fler. Problemet är att ingen i Malmö tar tag i det, alla vill dribbla individuellt.

2011-11-05 @ 17:46:36
Postat av: Marcus

Det har börjat sätta sig i huvudet på spelarna. Kompetensen i laget är det inget fel på det vet nog dom flesta.

Kan vara så att en del har svårt att hantera pressen som är på detta laget (finns inte ett hockeylag i Sverige som har samma press som Malmö).



Tycker det syntes på mångas ansiktsuttryck i fredags, dom vill så mycket men det har låst sig...

Kan väl nästan jämföra det med Färjestads inledning.



Trodde det skulle vända efter andra perren i fredags, Tror det kommer ikväll istället:)

2011-11-06 @ 11:09:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0