Hur viktigt är underhållningsvärdet?

Efter gårdagens seger mot Borås, en match där Malmö Redhawks faktiskt till stor del hade full kontroll på händelserna, gnälls det något helt otroligt på att det var en väldigt tråkig match att titta på.

 

Hur viktigt är då egentligen underhållningsvärdet?

 

På hemmaplan är det väldigt viktigt att bjuda på en bra produkt. Självklart är spelet det viktigaste i denna produkt, men allting runtomkring gör också sitt till för att locka marginalåskådare, inte bara till arenan en första gång, utan även få dem att återkomma på match efter match.

 

Så här långt in på säsongen har väl spelet varit sisådär på hemmais. I vissa matcher bjuds det på högkvalitativ underhållning, samtidigt som andra kan kännas som rena sömnpillret. Men det som har skett har skett. Med en kortare tillbakablick finner jag fredagens match mot Örebro. Den fann jag som extremt underhållande över sextio minuter. Två lag som ville spela hockey och där Malmö var klart bättre på det. Jag har svårt att se vilket fredagsnöje som skulle ha varit bättre än den matchen. Faktiskt.

 

För att återgå till matchen i Borås Ishall. Malmö vann med klara 3-1. Segern var aldrig hotad, trots fem raka numerära underlägen i den tredje perioden. Underhållningen var måttlig. Men varför skall ett lag bjuda på något extra 30 mil hemifrån? Visst fanns det en del supportrar med Malmösympatier på plats, men jag har svårt att se att dessa hellre hade stått och sett ett Malmö som till stora delar spelade ut Borås, men istället förlorade matchen. På bortaplan är det viktiga att hämta hem poäng. Inget annat.

 

Självklart är drömmen att spela ut varje lag efter noter och vinna med ett par måls marginal hela tiden, men HockeyAllsvenskan är alldeles för bra för det. Borås HC må ligga sist i tabellen, men det är knappast ett dåligt lag. Om vi ska gå in på underhållning igen så tycker jag att BHC spelar en betydligt roligare hockey än flertalet av de lag som infinner sig längre upp i tabellen. Men – återigen – det är poängen som räknas. Ett roligt spel ger dessvärre inga stilpoäng.

 

/Winnberg


Kommentarer
Postat av: Tysken

Tiden med utspelningar är nästan, jag säger nästan, över pga inträdet av 1-3-1-hockeyn osv.. Gårdagens match var verkligen tråkig, men vad ska man begära en kall och mörk novemberkväll i Borås inför 800 pers? Dessutom efter en svidande förlust mot SSK.. Jag är bara glad och lättad att vi kunde resa oss och ta en skön trepoängare! Nu gäller det dock att (återigen) börja ta raka segrar för att äta in på topp-3 och hålla avstånd neråt!

2011-11-25 @ 14:56:27
Postat av: Marcus

Mycket bra reflektion.

Håller med dig i dina synpunkter, Malmös mål är ju eltserien, inget att hymla om!

Då är det viktigare att ta poäng än att spela snyggt. Nu har väl Malmö inte varit jättebra på nåt av det men är ändå med i racet.

Den svåra balansgången är att locka marginalåskådarna (finns det ordet!?), för som klubb vill man ju spela in så mycket poäng som möjligt samtidigt bjuda på en bra produkt, mycket folk ger ju klirr i kassan...

Men hockeyallsvenskan är ju egentligen bara ett hinder på vägen till dom fina salongerna och pengarna för en del lag. Hur bra produkt allsvenskan än blir så är det ju "bara" andraligan och med dom regler som finns idag kommer det aldrig bli en lukrativ serie rent ekonomiskt.

2011-11-25 @ 16:49:46
Postat av: Gösse

Du har rätt i att tre poäng är viktigast. Men för att nå dom fina salongerna och först och främst nå kvalserie så måste man se någon typ att spel i 5 mot 5 och det saknas helt i malmö tyvärr.

Att det bara skulle komme helt plörsligt är naivt att tro. Just nu med denna trupp är malmö lika långt ifrån dom fina salongerna som vi var förra året. Förtillfäligt är vi långt borta från någon kvalserie även denna säsong. Även om vi skulle ta oss dit i play off så ser jag inte malmö som någon utmanare till en plats till ES.

2011-11-25 @ 18:33:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0