Handlingskraft krävs - vem har det är frågan

Då har jag jobbat bort ett par dagar och också fått lägga ännu en smått genant förlust bakom mig. Det är inte så att förlusterna blir accepterade för det, men det kommer ju trots allt en ny match i morgon igen. Så länge ledarstaben består är det deras uppgift att förändra läget.

Malmö har spelat och spelar denna säsong ett tempofattigt, avvaktande och bitvis slarvigt spel. Jag skulle påstå att den stora skillnaden mot början av serien och den senare delen är att Redhawks inledde med att ha en något bättre mix i laget. Att Pathrik och Ponthus Westerholm kom in, framförallt ihop med Roger Ohlsson, och förändrade pressläget och skapade en ny dimension gjorde att man också banade väg för övriga "lines". Jag vill återigen poängtera att Pathrik och Ponthus knappast är bäst i detta lag eller att jag favoriserar tvillingarna, däremot behövs båda i mixen. Det går inte att bara ha "glamourkedjor". Framförallt inte så som Leif Strömberg vill spela ishockey.

Tålamodet, eller favoriseringen om man så vill, hos lagledningen för vissa spelare har visat sig vara fel väg att gå med nuvarande karaktärer i laget. Ivan Ciernik hade ett par matcher där han så sakteliga växlade upp och presterade, men var sedan direkt blek mot Västerås igen. Dragan Umicevic har varit en total katastrof så här långt. Miroslav Lazo kan förvisso åka skridskor men har inget mer än så att erbjuda. Ska en sådan trio få kasta bort värdefull istid för andra, utvecklingsbara yngre spelare? Nej, är självklart svaret. Framförallt när det ser så genant lojt ut på isen.

Jag anser fortfarande att Malmös styrelse måste välja väg snarast. Antingen kör man vidare på den filosofi som Leif Strömberg och Ulf Taavola har men sätter krav på handlingskraft, att det måste bli en förändring på punkter som inställning och engagemang (hur de löser det är såklart deras beslut). Eller så är det tränarduon som får tacka för sig och att det på den vägen kan bli en förändring. Det finns dock ett ännu större beslut att ta. Antingen så fullföljer man att det är av yttersta vikt att lyckas riktigt bra redan den här säsongen eller så hittar man en något mer långsiktig väg där det också gäller att ta fram spelare som kan lyckas väl till exempel nästa säsong.

Det är ändå synd i mina ögon att det ser ut som det gör. Malmö har haft och har fortfarande fantastiska förutsättningar att göra någonting riktigt bra sen Hugo Stenbeck kom in i bilden. Det gäller ju dock att ta rätt beslut och satsa sunt. Malmö av i dag har förköpt sig och det värsta av allt, satsat på alltför många omoderna spelare.

/Olsson

Kommentarer
Postat av: Gösse

Kan hålla med dig i allt du skriver. Nu får malmö göra ett val. Nu håller tåget på att gå.

2011-11-13 @ 14:52:50
Postat av: Johan

Det är den sista raden i ditt inlägg som kännetecknar laget bäst. Omoderna spelare. Hur kunde man med så fina förutsättningar (ekonomiskt) och tidsmässigt (januari 2011) skapa ett så kasst lag?? Det är frågan? Denna säsongen är körd i alla fall.

2011-11-13 @ 15:54:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0