Enormt viktig trea för Malmö

Kvällens match mot Leksand betydde så mycket för Malmö. En femte raka förlust, varav i sådana fall en tredje raka hemmaförlust, hade skapat en motvind av sällan skådat slag. Nu gick äntligen Redhawks ut och tog tag i matchen direkt. Man hade fart, vilja och koncentration. Äntligen fanns där forechecking värd namnet. Det gav också utdelning. Först via ett powerplay där Linus Klasen hittade in på ett utmärkt sätt till Tomas Kollar, som hittade en lucka bakom Erik Hanses. Notabelt var att både Kollar och Robert Carlsson befann sig precis framför Leksandsmålvakten. En fin överbelastning mot mål av denna powerplay-enhet.

Bara 3.42 senare kom ett 2-0-mål efter att Leksand gjort ett enkelt misstag i egen zon och Alexander Barta fann Robin Alvarez som med en backhand kunde utöka. Drömstart för ett lag som haft problem att få snabb utdelning på slutet. Första perioden ska laget i stort ha beröm för. Så här vill vi nog alla se Malmö spela betydligt oftare. För det krävs just närvaro och hårt jobb utöver spelskicklighet för att plocka poäng i Allsvenskan.

Mittperioden var början på att komma tillbaka till gamla synder och det såg mindre bra ut även i början på tredje ronden. Självklart var det också så att Leksand höjde sig efter en sämre inledningsakt. Malmö uppträdde länge väl avvaktande men till slut fick man bättre balans och Ivan Cierniks något udda mål till 3-1 avgjorde drabbningen. Ska passa på att berömma Ciernik. Han har haft enorma problem att producera, få utdelning, men Ivan är nu uppe i en sådan arbetskapacitet att mål och passningspoäng kommer. Hans kedjekamrater var för övrigt också bäst på isen i kväll. Riktigt fint att se Barta och Alvarez köra stenhårt och agera så noggrannt.

Jag skulle vilja påstå att det var till Malmös fördel att ett par spelare saknades i laguppställningen. Att Stefan Lassen (landslagsuppdrag), Alexander Ribbenstrand (skadad) och Pathrik Westerholm (landslagsuppdrag) inte fanns med gjorde att andra spelare fick kliva fram mer. Att gå på sex backar är inte alls fel väg att gå. Dessutom få in Emil Carnestad som spelade i parti med sina kvaliteter i stället för Lassen, som överskattar sin egen förmåga med puck alltför ofta, skärpte försvarsspelet.

Jag hoppas verkligen att Malmö nu kan fortsätta spela med ett något bättre tempo och lite rakare, enklare. Det kommer krävas. Inte minst på bortaplan och där väntar Västerås härnäst.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0