Dags för lite derbytemp

På onsdagskvällen är det derby nummer två för säsongen. Slaget om Skåne ska avgöras i Malmö Arena för första gången denna säsong. En match som betyder så mycket. Faktiskt för båda lagen. Pressen på Malmö att åter vinna en hemmamatch blev extra stor i och med fredagens svidande 3-2-nederlag mot Bofors borta, där en usel inledning målmässigt ännu en gång kostade poäng. Pressen på Rögle att ta en trea är i mina ögon ännu större. Där finns liksom inga ursäkter längre.

Det är på grund av ovan nämnda inte helt säkert att det blir en sprudlande fest. Jag tycker inte att det går att tala om att prestation går före utdelning i den här situationen utan det gäller att hänga på tåget nu. Malmö har förvisso spelat en eller flera matcher färre än sina konkurrenter, men topp-3 är målet och ingenting annat. Dessutom kommer det att komma över 10.000 åskådare till arenan i morgon. Då gäller det att leverera.

MrMadhawk.se har rapporterat om formationsförändringar och det ska bli intressant att se om det kan göra nån skillnad i spelet. Det är ju onekligen så att försvarssidan har haft problem, inte minst på bortais. Så att förändringarna enbart kommer på forwardssidan är lite motsägelsefullt. Å andra sidan har vi flera forwards som faktiskt underpresterar, det får inte glömmas bort i sammanhanget.

Tänkte gå igenom anfallskedjorna lite snabbt:

Klasen - Green - Carlsson
Bra att Morten Green flyttas upp från fjärdekedjan. Det har känts som ett slöseri att spela honom där. Frågan är dock om kedjan i sig förändras så mycket på det här.

Umicevic - Mattsson - Kollar
Det behövdes onekligen en ny omgivning för Dragan Umicevic. Tror Jesper Mattsson kan hjälpa Dragan bättre än Alexander Barta. En kämpe i Tomas Kollar är perfekt här. Kollar tar kampen framför mål och därigenom får Umicevic chans att lira fullt ut. Jag sätter dock frågetecken för tempot i kedjan.

Ciernik - Barta - Alvarez
Försäsongens främsta line är tillbaka från start. Robin Alvarez har gjort ett par riktigt bra matcher i rad nu. Det kan göra att Barta kommer upp ett hack igen då han får en kvick spelare bredvid sig och kanske, kanske kan Ivan Ciernik få igång produktionen.

Ericsson - Ohlsson - Lazo
En mer renodlad fjärdekedja. Lukas Ericsson har kommit tillbaka efter petningen på ett klart godkänt sätt. Roger Ohlsson är en ultimat center här. Även Miroslav Lazo hör ju hemma här nere. Tror denna enhet kan göra stor nytta mot RBK.

/Olsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0