Tim Heed på ingång trots allt

MrMadhawk.se går i dag ut med att den unge Södertäljebacken Tim Heed ska ha bestämt sig för att representera Malmö Redhawks till hösten. 20-åringen har uppgetts haft störst intresse från Skellefteå, Malmö och Södertälje. Den högerskjutande offensiva backen skulle passa utmärkt just med sin klubbfattning och spelskicklighet, däremot är det lite förvånande att ytterligare en offensiv kraft kommer in på försvarssidan.

Heed slog igenom 2009/2010 i SSK. På 27 elitseriematcher noterades han för 10 poäng och senare i kvalspelet blev det fyra assist. Den gångna säsongen blev det allt mindre istid i Tälje och därför lånades han ut till Växjö Lakers. Succén var omfattande och 23 pinnar på 29 matcher vittnade om den offensiva kapaciteten.

Ska bli väldigt intressant att följa hur lagledningen kommer resonera kring backsidan i och med att det redan finns offensiva krafter i J.D. Forrest, Tero Konttinen, Daniel Josefsson och till viss del Robin Weihager. Det kommer att finnas gott om alternativ för powerplay, frågan är väl snarare hur strukturen i spelet kommer se ut fem mot fem.

Jag avvaktar med ytterligare spekulationer tills det är officiellt presenterat.
Men Tim Heed ser jag som en riktigt intressant potentiell värvning.

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0