SSK Light? Skulle inte tro det

Rätt kul vad Malmö Redhawks har börjat ställa till det i hockey-Sverige igen. I alla fall i vissa delar och kanske framförallt i Södertälje. Jag förstår SSK-fansens frustration, bitterhet och kanske även argsinthet. Samtidigt så köper jag inte tankegångarna fullt ut heller. För det som stör SSK-fansen innerst inne är ju att Malmö Redhawks faktiskt plockar russinen ur kakan av det som varit bäst i Sportklubben den senaste femårsperioden.

Ja, men SSK har ju varit ett bottengäng i Elitserien de sista åren och även varit en vända nere i Allsvenskan, säger då en del.

Well, det finns alltid godbitar i sämre lag också. Om vi ska titta på vår egen historia...
2010/2011: Malmö Redhawks kommer åtta i Allsvenskan. Trots det hamnar Carl Söderberg (LHC), Jan Urbas (Växjö), Patrik Hersley (MODO), Markus Svensson (AIK) och Nichlas Hardt (Jokerit) i högstaligor.
2004/2005: Malmö Redhawks kommer tolva i Elitserien och åker ur högsta serien. David Petrasek (HV71), Mika Hannula (HV71), Björn Melin (HV71), Mikko Luoma (Linköping) och Frans Nielsen (Timrå) spelar elitserieishockey säsongen därefter.
För att nämna två säsonger.

Självklart finns där kvaliteter och nu råkar det vara så att vår sportchef Stefan Nyman har ett förflutet i Södertälje. Han vill skaffa en grundstomme tillsammans med Leif Strömberg och Ulf Taavola som de känner till och ska man vara ärlig så har vi ju plockat en rad godbitar från kringelstan.

Pontus Sjögren är en målvakt på uppgång, har stått en klar majoritet av SSK:s matcher i Elitserien den senaste säsongen och är av allt att döma tänkt som en reservkeeper.
Daniel Josefsson har tagit steg för steg i Elitserien och genom sin utveckling till och med fått testa på A-landslagsspel 2009/2010. Visserligen ett svagare år i MODO nu men fortfarande en klassback på allsvensk nivå.
Robert Carlsson har stadigt legat på 20 pinnar i Elitserien de senaste åren och har tidigare haft en framgångsrik roll i ett elitseriesatsande Tälje. Användbar som både center och ytterforward. Bra karaktär och blir viktig för boxplay.
Tomas Kollar kommer precis som Carlsson stå för en skön karaktär och prioritera hårt jobb. Viktig lagspelare och på allsvensk nivå även en producent.
Linus Klasen slog igenom i Huddinge för en del år sen och har därefter tagit kliv i ett elitserie-SSK. En artist, målgörare och fantastisk framspelare. Har kvaliteter som gör skillnad och som sticker ut från mängden.

Vad gäller vårat tränarpar Leif Strömberg och Ulf Taavola så kan jag inte säga att jag i huvudsak kopplar samman dem med SSK för den delen. Strömberg är mycket Bofors för mig (än i dag) och Taavola är ju främst Luleå (men Ulf har ju även varit en vända i Malmö tidigare).

Så här ser i övrigt hockeyvärlden ut. Som jag varit inne på tidigare så byggde Stephan Lundh och Niklas Wikegård upp "sitt" Malmö 1998-2001 genom att ta in spelare som de kände till. Spelare som gjorde jobbet och som till viss del förändrade kulturen som även då behövde förbättras (hur ofta talar vi inte om att förändra kulturen i Malmö Redhawks för övrigt?). Det började med Andreas Hadelöv och Joakim Musakka men gick vidare till Christian Due-Boje, Joakim Lundberg, Fredrik Bremberg och Mika Hannula. Endast pengar satte stopp för att Thomas Johansson och Björn Nord skulle komma in på backen.

För att återgå till nutid, är det färdigvärvat med ex-SSK:are? Den dörren skall nog inte stängas men snart är det såklart färdigplockat. Russinen börjar helt enkelt ta slut...

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0