Sjunde och avgörande väntar

Tampa fick en drömstart i nattens hemmamatch mot Boston, som också utgjorde det sjätte mötet lagen emellan i den östra Conferencefinalen. På matchens första skott prickade Teddy Purcell in 1-0 – och då hade klockan bara tickat upp på 36 sekunder.

 

Men trots det tidiga ledningsmålet blev det ingen promenadseger för Bolts. Matchen var jämn och tät hela vägen in i slutsekunden, då Bruins jagade ett kvitteringsmål, men hemmalaget höll undan och vann med 5-4.

 

En stor nyckel till segern var spelet i numerärt överläge. Lightning gick från 1-2 till 4-2 tack vare tre powerplaymål – och i detta läge hade laget dessutom en hundraprocentig utdelning i spelformen.

 

Martin St. Louis var som vanligt en av de mest företagsamma på isen. Han svarade själv för två mål, bl a det matchavgörande till 5-3, och noterades även för en assist. En annan som var framträdande var gästernas stjärncenter David Krejci, en spelare som nog är relativt okänd för den stora massan här hemma i Sverige, men som är en riktig klasspelare. I natt svarade han för ett hattrick, men tyvärr räckte inte det för att ta sitt lag fram till Stanley Cup-final – den här gången vill säga. För natten mot lördag väntar den sjunde och avgörande matchen i TD Garden. Pucken släpps 02.00. En match som är ett måste att se.

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0