Nödvändig seger för Boston

Efter en matchfri natt så stod åter Stanley Cup på agendan tidigt, tidigt denna morgon. I match två mellan Boston Bruins och Tampa Bay Lightning fick gästerna en drömstart när Adam Hall kunde lägga in 0-1 redan efter tretton sekunder. Som om inte det vore nog med psykologiska mål emot Massachusettslaget så styrde Martin St. Louis in 2-1 när mindre än sju sekunder återstod av öppningsakten, en puck som dessutom letade sig in i mål via Johnny Boychuks byxor.

 

Men mittperioden tillhörde hemmalaget. Och framför allt så visade 19-årige Tyler Seguin upp sig från sin bästa sida. Rookien, som nyligen klarat av sin första slutspelsmatch, höll hov och svarade för två mål och två assist. Ett fantastisk facit av denna unge kanadicken.

 

Bruins vann den andra perioden med hela 5-1, men var ändå när att tappa matchen i tredje när Lightning pumpade på. Dock lyckades man att hålla undan och vinna med 6-5 – en seger som är ack så viktig för fortsättningen i matchserien. Närmast väntar två matcher i St. Pete Times Forum och lagen är lika på ett.

 

Seguin har så klart blivit hyllad för sin match, men det klart snyggaste målet svarade David Krejci för, när han styrde in Dennis Seidenbergs vackra skottpassning fram till 3-2. Höjdpunkterna finner ni genom att klicka här!

 

/Winnberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0