Linus Klasen blir Malmöspelare

Då var det bekräftat. Ja, i alla fall av ägaren Hugo Stenbeck. Linus Klasen blir Malmöspelare de närmaste tre åren. Stenbeck ville onekligen ha igång lagbygget på allvar och få in ett affischnamn nu. Artisten Klasen passar utmärkt in som ett lockbete - både vad gäller att locka andra meriterade spelare samt locka sponsorer och fans till klubben och arenan.

Det är till Sydsvenskan som Hugo berättar att affären är klar. Den finansiella lösningen vill han inte gå in på men SDS spekulerar i att Klasen kan hamna utanför den spelarbudget som Stefan Nyman har att förhålla sig till.
Det intressanta i det här är att det på förhand gjorts upp om att Linus ska bli lagkapten. Jag blir ju lite nyfiken till hur det beslutet har tagits, vem som har bestämt och om det har varit en dialog mellan Stenbeck, Nyman och tränarparet Leif Strömberg och Ulf Taavola eller om det har slängts in i förhandlingarna från Hugos sida för att affären skulle bli möjlig.

Klasen är fostrad i Huddinge och etablerade sig i Elitserien via tre säsonger i Södertälje (nähä..). Sista säsongen var han lagkapten och producerade 51 pinnar på lika många matcher. I AHL den gångna säsongen har det blivit i princip en poäng per match. Dessutom har han bokförts för fyra NHL-matcher i Nashville.

Vi lär få återkomma i ämnet framöver.
Silly Season verkar bli riktigt galen i år.

Malmö Redhawks 2011/2012

Målvakt: Pontus Sjögren (-13).
Backar: Robin Weihager (-12), Tero Konttinen (-13), Alexander Ribbenstrand (-13), Daniel Josefsson (-14), Emil Carnestad (-13), J.D. Forrest (-13).
Centrar: Morten Green (-13), Roger Ohlsson (-13).
Forwards: Pathrik Westerholm (-13), Ponthus Westerholm (-13), Robin Alvarez (-12), Tomas Kollar (-13), Lukas Ericsson (-13), Linus Klasen (-14).

/Olsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0